Рецепти за 21-04-2017

Лакомник
»
Шоколадов сладкиш с мента
Шоколадов сладкиш с мента
Жълтъците се разбиват със захарта. Отделно се разтопяват на водна баня шоколада с маслото и ситно нарязаните листенца мента. След като хубаво се...
Ягодов мус
Ягодов мус
Пюрирайте ягодите. Сложете ги в купа и добавете към тях захарта. Отделно разбийте сметаната до пухкавост, а в друга купа разбийте белтъците до побеляване....
Пикантни агнешки шницели със сос
Пикантни агнешки шницели със сос
Поръсете месото със зехтин. Смесете кимиона, кориандъра, лютия пипер и подправете на вкус. Намажете с получената смес пържолите и ги запържете до готовност....
Супа от агнешки черен дроб
Супа от агнешки черен дроб
Черният дроб се сварява до пълно омекване и разкашкване на умерен огън в 1 л вода заедно с моркова, нарязан на ивички, черния пипер, кимиона, чесъна,...
Сочен сладкиш с мак
Сочен сладкиш с мак
Разбийте яйцата, захарта и маслото. След това добавете към тях брашното, бакпулвера, ванилията, гриса и маковото семе. Разбъркайте добре и изсипете тестото в...
Супа от агнешка главичка
Супа от агнешка главичка
Агнешката главичка се почиства, измива се, залива се със студена вода и се слага да се вари. При кипване се отстранява пяната със ситна цедка и посолява на...
На вкусно пътешествие в Швейцария
На вкусно пътешествие в Швейцария
Докато тече аферата с банковите тайни на стотици българи, ние ви предлагаме да се докоснете до едни от най-вкусните загадки на Европа – специалитетите...
Хрупкави картофи на Андрей Слабаков
Хрупкави картофи на Андрей Слабаков
Андрей Слабаков признава, че не може да спи без Ернестина Шинова, а да готви без нея е абсурд. Докато Ернестина беше Вип брадър, Андрей издирва лесни рецепти...
Дънов: Не яжте един ден в месеца
Дънов: Не яжте един ден в месеца
например е най-добре за нашето здраве да не се храним в поне един петък в месеца. Не бива дори да готвим в този ден. По принцип във всеки последен работен...
Печена агнешка плешка с плънка \
Печена агнешка плешка с плънка "Великденска морава”
Плешката се почиства, измива се и се оставя да се отцеди. Внимателно откъм най-долното ребро се отваря дълбок джоб - с дланта на едната ръка се...
Козунак в машина за хляб
Козунак в машина за хляб
Млякото се затопля леко, прибавят се маята и 3 с.л. брашно от общото количество, разбърква се и се покрива с кърпа, оставя се да втаса. През това време се...
Застроена агнешка супа
Застроена агнешка супа
Месото се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода. Прибавят се оризът, нарязаният лук, сол и черен пипер. В маслото се запържва брашното с червения...
Агнешко бутче със сусам
Агнешко бутче със сусам
Настърганата кора на лимона и портокала се смесва с горчицата, сол и черен пипер. Месото се намазва със сместа и се остава да престои 1 час на хладно.Слага...
Агнешки кюфтета
Агнешки кюфтета
В смляното агнешко месо се слагат ситно нарязания лук,сол,магданоз,яйцата,накиснатия и изцеден хляб и по една лъжица оцет и олио.Умесва се хубаво тази смес и...
Яйцата не увеличават холестерола
Яйцата не увеличават холестерола
Около Великденските празници всяка година, лекарите предупреждават да внимаваме с количеството на варените яйца, които си позволяваме заедно с козунака. В...
Агнешки котлети в билкова кора (стъпка по стъпка)
Агнешки котлети в билкова кора (стъпка по стъпка)
Стъпка 1. Запечатваме котлета (след като е овкусен със сол и пипер) на тиган в силно сго
Топ идеи за украса на масата на Великден
Топ идеи за украса на масата на Великден
Бяла - яйцата са поставени в стъклена фруктиера, в която има малко вода и бели лалета. Лалетата са подредени така че с
Великденско агънце
Великденско агънце
Смиламе бисквитите. Слагаме 100 мл вода да заври с маргарина и захарта. Щом заври, махаме от котлона и добавяме 3 с.л. какао и сухото мляко. Разбъркваме,...
Великденски козунак
Великденски козунак
Стъпка 1: Маята с част от топлото мляко, 1 с.л. захар, 2 с.л. брашно се оставя на топло да шупне и увеличи обема си 3 пъти.  Стъпка 2: Смесваме
Великденски сладкиш
Великденски сладкиш
Разбийте яйцата и захарта и прибавете настърганата кора от лимон, млякото, ликьора и щипка сол. През това време сварете ориза. Добавете сварения ориз...
Великденски венец
Великденски венец
Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. След това на набрашнена повърхност го разточваме във вид на дълго руло. Разрязваме го...
Великденска пита
Великденска пита
Млякото се смесва с водата и се разделя на 2 части. Към едната, която е по-топла се разтваря маята + захарта + 1 с.л. брашно, а в другата солта. После...
Агнешко със зеленчуци
Агнешко със зеленчуци
Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за...
Как се празнува Великден по света
Как се празнува Великден по света
Боядисаните в червено яйца са традиционният символ на Великден. Всяка страна обаче си има своите ритуали в отбелязването на християнския празник.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.