Рецепти за 21-03-2017

Лакомник
»
Патладжанени рулца с извара
Патладжанени рулца с извара
Нарежете патладжана на дължина на филийки с дебелина 1 сантиметър. Посолете ги леко и ги оставете да се отцедят на наклонена дъска за рязане - така се отнема...
Паста с цитрусов сос
Паста с цитрусов сос
Кората на единия портокал се настъргва. Всички плодове се филетират, а отделилият се сок се запазва. Чесънът се наситнява и се запържва в зехтина на умерен...
Пилешки шишчета с аспержи и пикантен сос
Пилешки шишчета с аспержи и пикантен сос
Смесете пилешката кайма, кориандъра, сусама, наситнения лук, чесъна, джинджифила, подправете със сол и че
 Млечно желе с шоколад
Млечно желе с шоколад
Желатинът се накисва в 50 мл от млякото, оставя се да набъбне и се загрява в микровълновата, докато се разтвори. Останалото мляко се загрява със захарта,...
Овесени бисквити с лимон
Овесени бисквити с лимон
Маргаринът се разтопява. Овесените ядки се сипват в купата и се добавя разтопеният маргарин. По етапно се прибавят останалите продукти, като след...
Студен сметанов сладкиш с плодове
Студен сметанов сладкиш с плодове
Сметаната и подсладеното кондензирано мляко се разбиват с миксер на бързи обороти за около 5 минути до получаване на крем. Нареждат се един ред бишкоти и се...
Броколи в гювечета
Броколи в гювечета
Накъсайте броколите на отделни розички и ги сварете на пара в тенджера с вода. Достатъчни са им само 3 минути, за да омекнат. После ги разпределете...
Сладкиш с карамел и банани
Сладкиш с карамел и банани
Захарта се карамелизира в тавата, в която ще се пече сладкиша. Върху изстиналия карамел се излива разтопеното масло. Тавата се поставя в камерата на...
Пуешка яхния с картофи
Пуешка яхния с картофи
Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат, се прибавя и нарязаното месо и се запържва до зачервяване....
Мусака от зелен фасул
Мусака от зелен фасул
Измитият фасул се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушават лукът, настърганите моркови и нарязаните на кубчета сварени...
Свински пържоли в гъбен сос
Свински пържоли в гъбен сос
Загрейте малко зехтин и 20 г масло в дълбок съд Прибавете едро нарязания лук и половината от пасирания че
Пиле – лучена яхния
Пиле – лучена яхния
Пилето се коли, почиства, измива и нарязва на порции. Месото, заедно с едро нарязания лук, запържвам в сгорещеното олио. Поръсвам го с посоченото количество...
Зелен фасул с топено сирене
Зелен фасул с топено сирене
Разтопяваме маслото и в него запържваме нарязаните на филийки гъби и стрития чесън. Прибавяме сметаната, разбита с водата, и бульона и оставяме да кипне....
Сиропирана млечна баница
Сиропирана млечна баница
Корите се нагъват една по една на хармоника или на розички и така се нареждат в намаслена тава. Запичат се за малко и след това се заливат с кексова смес от...
Пилешки дробчета с лук и сметана
Пилешки дробчета с лук и сметана
Дробчетата се почистват, измиват и отцеждат, а лукът се нарязва на полумесеци. Слагат се заедно в тенджера, добавя се малко масло, посоляват се и заедно с...
Настъргани тиквички на фурна
Настъргани тиквички на фурна
Тиквичките се настъргват на ситно (средно) ренде. Оставят се да се изцедят хубаво (както за кюфтета). Изстискват се добре и се смесват със ситно нарязаните...
Торта от бутер тесто с маслен крем
Торта от бутер тесто с маслен крем
Загрейте фурната на 180С. От бутер тестото изрежете три блата с еднаква големина. Надупчете ги с нож и ги изпечете за около 10 минути или докато леко...
Мъфини с конфитюр
Мъфини с конфитюр
Яйцата се разбиват много добре със захарта. Прибавят се олиото, конфитюра, 1 ч.ч. хладка вода и накрая брашното с бакпулвера. Формите за мъфини се пълнят със...
Пролетна чорба с коприва
Пролетна чорба с коприва
Копривата се почиства, измива се, попарва се в подсолена вода, охлажда се и след това се накълцва на ситно, а водата се запазва. Лукът се наситнява и се...
Средиземноморска салата с аншоа
Средиземноморска салата с аншоа
Нарежете доматите, маслините и фасула, а салата накъсайте на едро. Поставете ги в подходяща за салата купа. Овкусете с подправките. Нарежете яйцата....
Паста със спанак и козе сирене
Паста със спанак и козе сирене
Сварете спагетите според указанията на опаковката. Изцедете ги като запазите 1 ч.ч. от водата. Нарежете спанака и магданоза. В тенджерата изсипете...
Пържено пиле с чесън и оцет
Пържено пиле с чесън и оцет
Пилето се нарязва на порции. След като се измие, се слага в сгорещеното олио.Налива се 50 мл вода. Като започне да ври, се слага дафиновият лист и сол на...
Английска закуска
Английска закуска
Беконът се нарязва на тънки слайсове и се разпределя на 2 равни части. В загрят тиган се счукват 2 яйца и се прибавя половината бекон. Пържат се заедно...
Мароко е страната на сладкото
Мароко е страната на сладкото
Мароканската кухня изобилства с месни специалитети, които понякога са доста тежки за европейския вкус. Въпреки това мароканците не спират да хапват кебапи и...
Чесново пиле с розмарин
Чесново пиле с розмарин
http://www.youtube.com/watch?v=_p5bYrDxxXg&list=PL8KdQ5tZsVvnpUQohQhkySVMs2r5jNfcn
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.