Рецепти за 17-04-2018

Лакомник
»
Канелони на Елена Кучкова
Канелони на Елена Кучкова
Елена Кучкова е свикнала сама да се грижи за себе си още от малка. Едва 19-годишна заминава за Лондон, работи по 12 часа на ден като домашна помощница. Там...
Подмладяваме мозъка с какао
Подмладяваме мозъка с какао
Нов експеримент на американски учени доказа, че какаото засилва паметта ни. Сладко-горчивият прах, който лесно се превръща в ароматна напитка, може да ни...
Е – опасността, която дебне от опаковката
Е – опасността, която дебне от опаковката
Добавките в храните или т. нар. Е-та са онези вещества, които би трябвало да подобряват вкуса на ястието ни. Лекарите обаче са категорични, че повечето от...
Дънов: Повече зеленчуци против пролетната умора
Дънов: Повече зеленчуци против пролетната умора
През месеците март, април и май всеки от нас има период, който наричаме общо пролетна умора. Това са около няколко седмици, в които не успяваме да намерим...
В Будапеща ще си оближете пръстите
В Будапеща ще си оближете пръстите
Продължаваме нашата обиколка из Европа. Подготвили сме ви легендарни рецепти. Освен традиционните вкуснотии за двата бряга на Дунав - градовете Буда и Пеща,...
Древните ястия на Ливан
Древните ястия на Ливан
Ливан е държавата, която се намира на територията на известната в историята област Финикия. В днешни времена по тези места се отглеждат много плодове и...
Печени картофи с моцарела и чери доматки
Печени картофи с моцарела и чери доматки
Сложете картофите в тава с незалепващо покритие. Върху всеки капнете малко олио и посолете. След това обтрийте добре картофите, за да се овкусят от всички...
Рулца с бекон, сирене и яйца
Рулца с бекон, сирене и яйца
Запържете бекона до златисто и го извадете върху салфетка. Разрежете питките на половина, намажете с лютеница, сложете 2 парчета бекон, 2 парчета сирене,...
Телешки кюфтета с бекон
Телешки кюфтета с бекон
Изстискваме настърганите морков и картофи. Прибавяме яйцата, кромид лука, черния пипер и сол на вкус. Омесваме ги с каймата от телешко месо. Оформяме от нея...
Свински пържоли с кедрови ядки
Свински пържоли с кедрови ядки
Нарязва се месото на пържоли и се начукват със сол, черен пипер, подправки по желание. Запържват се в загрято олио за 10-15 минути. Изваждат се в чиния и се...
Бяла риба с пюре от морков
Бяла риба с пюре от морков
Изчистваме морковите и ги нарязваме на тънки ивички. Сваряваме ги в тенджера с вода, след което изсипваме водата и пасираме морковите. Доливаме млякото към...
Пълнени кюфтета със спанак
Пълнени кюфтета със спанак
От каймата, ситно нарязания лук, яйцата, солта, черния пипер и настърганите на едро ренде картофи се омесва сместа за кюфтетата. Почистеният спанак се...
Шоколадов кекс с рикота
Шоколадов кекс с рикота
Разбъркваме с миксер маслото и захарта. Прибавяме яйцата едно по едно и междувременно разбиваме леко. Добавяме предварително разтопения на водна баня...
Торта чийзкейк с карамел
Торта чийзкейк с карамел
Начупваме бисквитите и ги смиламе с блендер. Заделяме от тях 4 с.л. за гарнитура. Останалите смлени бисквити слагаме в тенджера с разтопения маргарин....
Бисквити с орехова глазура
Бисквити с орехова глазура
Разбива се маслото със захарта, прибавят се 4 жълтъка, ванилията и брашното. Замесва се тесто, което се разточва на кора с дебелина 2-3 мм. Изрязват се...
Яйчен крем с ядки
Яйчен крем с ядки
Към брашното се добавят прясното мляко и се слага да заври. След като заври се прибавя захарта и жълтъците.Сваляме от огъня и прибавяме стафидите и рома....
Качамак с пица сос
Качамак с пица сос
Оставете водата да заври в тенджера и когато кипи, постепенно започнете да добавяте брашното, при непрекъснато бъркане. Намалете огъня до умерен и оставете...
Картофени питки
Картофени питки
Картофите се обелват, нарязват, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се и се намачкват още топли. Ситно нарязаният лук се запържва, прибавят се червеният,...
Люти кюфтета с булгур
Люти кюфтета с булгур
Каймата се омесва с нарязания лук, яйцето, лютия пипер, черния пипер, чубрицата, сол и магданоз. Прибавя се предварително накиснатият булгур, от сместа се...
Пържоли с лимонов сос
Пържоли с лимонов сос
Пържолите се начукват, осоляват, поръсват се с червен и черен пипер и се запичат. Отделно се приготвя лимоновия сос, като се смесва сока от 1 лимон и...
Нар и цвекло освежават през пролетта
Нар и цвекло освежават през пролетта
Макар още да не е дошъл май месец, дните стават все по-топли. Енергията ни вече се разпилява между ежедневните задачи и дългите разходки сред природата, с...
Вечните рецепти на Рим
Вечните рецепти на Рим
Наближава лятото, а заедно с него идва и времето за почивки и отпуски. А какво по-хубаво кътче от Рим. Градът, в който можете да видите не само историята на...
Празнична салата с пържоли
Празнична салата с пържоли
Месата се изпичат и се нарязват на дребни кубчета. Киселите краставички се нарязват на тънки ивички. Лукът се нарязва на тънки филийки, а почистените и...
Миди по френски
Миди по френски
Зехтина се загрява в голям съд. Добавят се лука и чесъна и се задушават докато омекнат. Добавят се мидите, виното, сметаната, маслото и магданоза. Подправя...
Свинско на сач
Свинско на сач
Нарязват се всички зеленчуци на дребно и се запържват в малко олио. Нарязва се на кубчета месото и се прибавя към зеленчуците. Слагат се подправките и се...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.