Рецепти за 14-11-2017

Лакомник
»
Как да изберете елхата за Коледа
Как да изберете елхата за Коледа
Важно коледно решение е изборът на елха. Каква да предпочетем зависи много от това какъв начин на живот водим, имаме ли деца,
Домати бюрек
Домати бюрек
Натрошавам сиренето, към което добавям чесъна и ригана. Непосредствено преди пърженето режа домат на по-дебели филийки. Поставям между 2 филийки от плънката,...
Шотландски яйца
Шотландски яйца
Нарежете на ситно лука, прибавете го към каймата, добавете подправките и замесете до еднородна смес. Обелете яйцата, оваляйте ги в брашно и подправете със...
Френска яхния
Френска яхния
Запържваме месото с малко брашно в олио. След като се зачерви, добавяме доматеното пюре, лука, чесъна и моркова. Добавяме подправки
Двуцветно шоколадово парфе
Двуцветно шоколадово парфе
На основата: Ореховите ядки леко се запичат. Слягат се в пасатор и се смилат на брашно. Бисквитите също се смилат и се смесват с ор
Целина със синьо сирене
Целина със синьо сирене
Нарежете на ситно лука и чесъна, а целината на едро. Задушете лука и чесъна до прозрачност, прибавете цел
Торта „Фифи”
Торта „Фифи”
Разтопяваме шоколада и маслото, 5-те жълтъка и половината захар. Всичко това се разбива добре. Към тази смес прибавяме брашното и разбитите на сняг...
Клафути с ябълки
Клафути с ябълки
Разбиваме много добре яйцата със захарта и ванилията, прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме добре и добавяме и прясното мляко. На
Зимен киш с праз, гъби и сушени чушки
Зимен киш с праз, гъби и сушени чушки
Видео рецепта за вкусно вегетарианско ястие http://www.youtube.com/watch?v=KhhtM_9Ma2Q
Парфе с извара
Парфе с извара
Предварително в 400 мл гореща вода се разтваря едното пакетче желатин и към него се прибавя едната супена лъжица захар. След като се охлади леко, се прибавя...
Пълнени гъби
Пълнени гъби
Сваряваме пилешкото филе и ориза в отделни съдове. Слагаме ги в купа, добавяме изварата, прясното мляко и пасираме. Нарязваме краставичките на много малки...
Сладкиш с какао
Сладкиш с какао
Разбиваме млякото със захарта, прибавяме бакпулвера. След това прибавяме и брашното и трябва да се получи гъсто кексово тесто. Добавят се какаото и канелата...
Ловджийски банички
(Авджъ бьореий)
Ловджийски банички (Авджъ бьореий)
Запържваме каймата, лука, моркова и към тях прибавяме пиперките и граха. Разбъркваме и овкусяваме. Готовия сос от киселото мляко, содата, олиото и яйцата...
Почитаме Св. пророк Данаил
Почитаме Св. пророк Данаил
На днешния ден Българската православна църква почита Свети пророк Данаил (Даниил) и трима вавилонски отроци - Ананий, Азарий и
Диабетът се лекува. С диета
Диабетът се лекува. С диета
Една от най-страшните, но и най-разпространени болести в последно време – диабетът, може да бъде победен само с няколко лесни съвета за хранителното...
Месо с червеи в „Кауфланд”
Месо с червеи в „Кауфланд”
Червеи изпълзяха от месо, купено от магазин на немската верига „Кауфланд” в Бургас. За това а
Шотландия е страна на вкусове
Шотландия е страна на вкусове
Чудните шотландски земи крият много тайни. Гордият народ на тази страна пази хилядолетна история, но и невероятни рецепти за вкусни специалитети. Опитайте...
Пюре от гъби
Пюре от гъби
Почистените и едро нарязани гъби се варят в слабо подсолена вода на тих огън до омекване. Отцеждат се от бульона, който се запазва, и се пасират. Брашното се...
Редена мусака
Редена мусака
Каймата се замесва с нарязаните на дребно моркови, лук, чушка, настърганите на пюре домати и подправки и
Спаначена касерола
Спаначена касерола
Фурната се загрява на 200 градуса. Тавичката се намазва с масло. Лукът и чесънът се нарязват на дребно и
Щрудел с тиква и портокал
Щрудел с тиква и портокал
Обелваме и настъргваме тиквата на ренде. В купа смесваме захарта, орехите и канелата. Взема се една кора и намазваме с олио, отгоре поставяме втора кора,...
Запеканка с тиквички, сирене и спанак
Запеканка с тиквички, сирене и спанак
Маслото се загрява и в него се задушават лука и чесъна до омекване. Прибавя се нарязани на ивички спанак
Мусака с праз
Мусака с праз
Почистеният и ситно нарязан праз (заедно със зелената част) се посолява леко и се задушава до омекване в половината растително масло. Обелените и нарязани на...
Спагети с колбас
Спагети с колбас
Спагетите се сваряват в подсолена вода, в която са сипани 2 лъжици зехтин и се отцеждат. Загрява се мазнина и в нея се запържват нарязаните бекон и лук и...
Пилешки дробчета със зеленчуци
Пилешки дробчета със зеленчуци
Нарежете на хапки дробчетата и го разбъркайте с ½ с.л. горчица и ½ от лимоновия сок. Оставе
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Агнешки котлети по овчарски Агнешки котлети по овчарски
Котлетите се осоляват и се поръсват с черен пипер. Овалват се в брашно, след това в разбитите...
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.