Рецепти за 14-09-2017

Лакомник
»
Грахът пише собствена история
Грахът пише собствена история
Грахчетата са онези малки зелени топчета, които се харесват на почти всеки лакомник. Използваме ги за супи и десетки вкусни ястия с месо и зеленчуци. В...
В Алжир хапват месото със сушени плодове
В Алжир хапват месото със сушени плодове
Кухнята на Алжир на пръв поглед е странна - в нея можете да намерите смес от месо и сушени плодове или пък всичко това гарнирано с мента. Към повечето...
Картофена плескавица
Картофена плескавица
Сварете картофите и ги пасирайте, докато са още топли. Нарежете лука и магданоза ситно и ги добавете в пюрето от картофи. Прибавете още натрошеното...
Бобена крем супа
Бобена крем супа
Боба се измива и накисва във вода за 24 часа. Изцежда се и се слага нова вода. Добавят се нарязаните чесън и лук . Когато бобът се посвари, се прибавят...
Кафяв ориз със зеленчуци
Кафяв ориз със зеленчуци
Оризът се накисва предварително от предната вечер във вода. На следващият ден се отцежда от водата. Слага се в метална касерола. Налива се 1 ч.ч. пилешки...
6 аламинута с крехки филета за обяд
6 аламинута с крехки филета за обяд
Днес за обяд ви предлагаме няколко интересни идеи за бързо и апетитни ястия с крехки филенца. Подбрали см
Пълнени хлебчета с шунка и яйца
Пълнени хлебчета с шунка и яйца
Нарежете шунката и я смесете с майонезата и горчицата. Отрежете на всяка питка от едната страна капаче и издълбайте половината от вътрешността им. Намажете...
Закуска с жито
Закуска с жито
Почистеното жито се оставя да се вари за около 30-40 мнути на умерен огън под капак. След като се свари се отцежда, добавя се меда и се посипва със счуканите...
Актьорът Руслан Мъйнов: Специалитетът ми е печено агне
Актьорът Руслан Мъйнов: Специалитетът ми е печено агне
Руслан Мъйнов е роден в Измаил, Украйна. Идва в България през 1994 г. Четири години по-късно завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорско...
Белият хляб пречи на храносмилането
Белият хляб пречи на храносмилането
Хлябът е онази храна, без която не сядаме на масата. Всеки вид обаче дава на тялото ни различни витамини и минерали. На пазара се предлагат какви ли не...
Турция омагьосва от супата до десерта
Турция омагьосва от супата до десерта
Огромната турска държава, която се намира между на кръстопът, съчетава в себе си  вкусовете на три различни свята. Няма човек у нас, който да не е чувал...
Салата от домати със синьо сирене
Салата от домати със синьо сирене
Доматите се нарязват на филии. В блендер се смесват оцетът, сметаната, майонезата и половината от синьото сирене. В чиния се подреждат доматите, които се...
Пилешки крилца с ориз
Пилешки крилца с ориз
Запечете крилцата с мазнина във фурната. После към тях добавете нарязаният лук. След 5 минути добавете и ориза, задушете няколко минути и прибавете...
Кокосови бисквити със стафиди
Кокосови бисквити със стафиди
В купа захарта и леко омекналото масло и ги смесваме с миксер. Добавяме яйцата едно по едно и отново объркваме. Следват ванилиите, кокосовите...
Чеснова супа топчета
Чеснова супа топчета
Слагаме вода с малко олио да заври. После прибавяме нарязаните лук, морков, чесън и чушката. Прибавяме и зеленчуковия бульон. След като поомекнат...
Телешки медальон със спанак
Телешки медальон със спанак
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се задушава в 100 г масло. Останалото масло се загрява, прибавя се брашното, разрежда...
5 нови идеи за пълненото пиле
5 нови идеи за пълненото пиле
Днес ви предлагаме да приготвите пиле с няколко вкусни и ароматни плънки. С рецептите, които сме избрали,
Печени люти чушлета с копър и чесън
Печени люти чушлета с копър и чесън
Набождаме лютите чушки с вилица. Слагаме ги на скарата и ги изпичаме. Нарязваме копър и чесън. Заливаме чушлетата с олио и оцет и ги поръсваме с копъра,...
Заешки хапки в соев сос
Заешки хапки в соев сос
Сваряваме добре заека. Обезкостяваме месото и го нарязваме на парченца с големина по наш избор. Така нарязаните хапки поливаме със соевия сос, поръсваме с...
Свинско бонфиле с гъби и кашкавал
Свинско бонфиле с гъби и кашкавал
Месото както е цяло се напръсква с лимоновия сок и се покрива с нарязаният на филийки лук. В затворен съд се държи в хладилник поне 10 часа, след това се...
Запечено сирене с орехи и мед
Запечено сирене с орехи и мед
Сложете плочката сирене във фолио. Смесете наситнените орехи с меса, зехтина, ригана, черен пипер и разбъ
Късното хранене не вреди на стройната фигура
Късното хранене не вреди на стройната фигура
Десетки митове за храненето объркват хората в избора им на подходящо меню. Един от тях се оказва и твърде
Тестена торта
Тестена торта
Смесете маслото със захарта, добавете яйцето и разбийте добре. Прибавете постепенно брашното и замесете гладко тесто. Оставете го да се охлади докато...
Сладко от смокини с орехи
Сладко от смокини с орехи
Нарежете на едро смокините, поръсете ги със захарта и лимоновия сок. Оставете ги да престоят така 2 часа. Сложете смокините в тенджера, прибавете вода и ги...
Сладко от грозде с орехи
Сладко от грозде с орехи
Гроздето се изронва на зърна, посипва се със захарта и се залива с 1,5 л вода. Съдът се поставя във фурна, загрята на 200 градуса . Водата постепен
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.