Рецепти за 14-02-2018

Лакомник
»
Французите хапват парфе от 200 години
Французите хапват парфе от 200 години
Парфе е френски термин, използван за десерти с мека кремообразна текстура. В буквален превод значи &bdquo
Кюфтета по чирпански с телешка кайма на Иво Аръков
Кюфтета по чирпански с телешка кайма на Иво Аръков
Иво Аръков имаше дълга връзка с Мика Стоичкова, но двамата се разделиха, а тя замина за Щатите. Иво и преди това е готвил, най-малкото защото има мексикански...
Цветята са полезни и за стомаха
Цветята са полезни и за стомаха
Красивите цветове на някои растения, които познаваме добре или виждаме всеки ден могат да се превърнат лесно и бързо във вкусно блюдо. Приготвянето му ще е...
В Корея хапват ориз и пикантни мръвки
В Корея хапват ориз и пикантни мръвки
И в Южна, и в Северна Корея се хапват предимно люти или добре подправени храни. Интересен факт е, че разделената на 2 страна е най-големият консуматор на...
Вкусни идеи със спагети за вечеря
Вкусни идеи със спагети за вечеря
Италианската паста има над 300 разновидности. Огромна част от видовете не могат да бъдат намерени у нас, но пък се продават най-популярните. Малко домакини...
Оризов пудинг с шоколад
Оризов пудинг с шоколад
В тенджера се смесват водата с млякото. Сместа се кипва. Прибавят се какаото на прах и солта.Всичко се разбърка до еднородност. 
Медена торта с ром
Медена торта с ром
В тенджера на слаб огън разтопете меда заедно с млякото. Добавете рома, солта и канелата. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади малко. След това...
Шоколадови бонбони
Шоколадови бонбони
В малка тенджера сложете нарязаният шоколад и сметаната. Шоколадът трябва да се разтопи добре, но да не завира, затова го разтопетете на тих огън. След като...
Зеленчуци по китайски
Зеленчуци по китайски
Загрейте сусамовото масло. Добавете чесъна, джинджифила и сусамовите семена. Пържете, докато чесънът стане златист. Добавете и нарязаните зеленчуци. Гответе...
Ароматно агнешко с гъби
Ароматно агнешко с гъби
Месото се нарязва на порции, които се овалват в смес от размитото с вода брашно и подправките. Нарежда се в тава, поръсва се с олиото и се долива около 1 и...
Кюфтенца от зеленчуци
Кюфтенца от зеленчуци
Зеленчуците се нарязват на дребно, запържват се в половината масло, заливат се с малко вода и се варят на тих огън. Хлебчетата се нарязват на кубчета,...
Предястие със скариди
Предястие със скариди
Скаридите се почистват. В тиган се нагрява зехтинът и се запържва пресованият чесън. Добавят се скаридите. Внимателно се разбъркват, дока
Картофена салата със сушени домати
Картофена салата със сушени домати
Картофите се варят до готовност. Междувременно сушените домати се подсушават и се нарязват с остър нож на ивички. В малка купа се смесват
Телешко с паста
Телешко с паста
Телешкото месо се измива и нарязва. Накисва се за 3- 4 часа в марината от 200 мл бира и 100 мл вода. Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се...
Пилешка кавърма
Пилешка кавърма
Пилешкото филе и зеленчуците се нарязват. Всичко се поставят в тенджера и се оставя да заври, след което огънят се намаля и се оставя още 40...
Пълнозърнести пърленки
Пълнозърнести пърленки
Разтваряме маята в топлата вода.Добавяме солата ,захарта ,зехтина и брашното и замесваме тесто.Оставяме го да втаса.Късаме малки топки и разточваме на тънки...
Бутер баница с праз и сирена
Бутер баница с праз и сирена
Нарежете праза на ситно и го запържете в малко олио. Яйцата разбийте и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязано топеното...
Чудото на молекулярната кухня
Чудото на молекулярната кухня
Молекулярната кухня и най-вече нейните специалитети, се получават след дълга обработка не по законите на кулинарията, а по тези на физиката, химията и много...
Пикантни тортелини на Лилия Маравиля
Пикантни тортелини на Лилия Маравиля
Актрисата Лилия Маравиля е специалсист на и на българската, и на италианската кухня. Тя е омъжена за италианец и от години съчеват традиционните за двете...
Топ 5 на рецептите за подмладяване
Топ 5 на рецептите за подмладяване
Медицината в последните няколко десетилетия помага на хората да живеят по-дълго. Все повече от тях обаче предпочитат да търсят съветите на природата и на...
Вълшебни специалитети от Тунис
Вълшебни специалитети от Тунис
Тунис е едно от малкото вълшебни места на света. В това число влизат разбира се и ястията на тази страна. Още на вратата на местните ресторанти ви посрещат с...
Макаронена салата със сушени домати
Макаронена салата със сушени домати
  Пастата се сварява според указанията и се оставя да изстине. Сгорещява се зехтина и се задушават чесънът и лютите чушки. След малко се добавят...
Портокалови курабии с мед
Портокалови курабии с мед
 Всички съставки за тестото се смесват и разбъркват с миксера. Добавяме брашното докато стане средно меко тесто, което не лепне по ръцете. От...
Пълнени патладжани с риба тон
Пълнени патладжани с риба тон
Патладжаните се разрязват по дължина на две и вътрешността се издълбава. Върху издълбаните патладжани се сипва зехтин (олио) и се пекат 20 мин в...
Татар-кюфте
Татар-кюфте
В разтопеното и затоплено краве масло се прибавят лукът, нарязан на ситно, и мляното месо. Посолява се на вкус. Ако се ползва готова кайма, сол не се слага....
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.