Рецепти за 07-12-2017

Лакомник
»
Салата с моркови и риба тон
Салата с моркови и риба тон
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Поливат се с лимоновия сок и се прибавя консервираната риба тон заедно с маслото. Магданозът се...
Виетнамската кухня е смесица от тайландаски, китайски и индийски рецепти
Виетнамската кухня е смесица от тайландаски, китайски и индийски рецепти
Виетнамската кухня е невероятна смес между китайската кухня, тайландската и индийската кухня, в която се усеща и финото влияние на френските колонизатори....
Топ 10 на храните, които пазят от рак
Топ 10 на храните, които пазят от рак
За съжаление, в последните години раково болните в света се увеличават с хиляди всеки ден. Учените доказаха, че едва много малка част от онкологичните...
Ябълков пудинг с орехи и стафиди
Ябълков пудинг с орехи и стафиди
Тефлонов съд се намазва с маргарин. Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Добавят се настърганите ябълки, счуканите орехи и останалите...
Какаови кифлички
Какаови кифлички
Смесваме водата, захарта, маслото, какаото и ванилиите, докато се разтопят захарта и маслото. Оставяме сместа да се охлади. След това при
Пилешка крем супа
Пилешка крем супа
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в маслото до златист цвят. Целината и картофите се почистват и се нарязват на кубчета.Прибавят се...
Яйчен пастет
Яйчен пастет
Яйцата се сваряват. Сиренето се настъргва или се смачква с вилица. Прибавят се пасирания чесън, нарязания на ситно лук, настърганите на ситно ренде яйца и...
Кюфтета от телешко с доматен сос
Кюфтета от телешко с доматен сос
Телешката кайма се смесва със сол, черен пипер и ситно нарязан лук. Оформят се малки кюфтенца с мокри ръце и се пекат в тиган с незалепващо покритие до...
Омлет пица
Омлет пица
В  нагорещен тиган с олио се сипват предварително разбърканите яйца с добавени сол и пипер на вкус. Яйцата се пържат около 3-4 минути, докато станат...
Дар от природата! Домашна напитка за добро храносмилане
Дар от природата! Домашна напитка за добро храносмилане
Да имаме добро храносмилане е важно за цялостното ни здраве. От него зависи добрата работа на целия ни организъм, настроението, а също така и състоянието на...
Сладки банички за делник и празник с невероятни пълнежи
Сладки банички за делник и празник с невероятни пълнежи
Тази сутрин е същинска кулинарна фиеста за всички, които обичат тестени изкушения. След като ви предложихме апетитна и бърза баница и ароматни бутерки, ще...
Патладжанени рулца с извара
Патладжанени рулца с извара
Нарежете патладжана на дължина на филийки с дебелина 1 сантиметър. Посолете ги леко и ги оставете да се отцедят на наклонена дъска за рязане - така се отнема...
Паста с цитрусов сос
Паста с цитрусов сос
Кората на единия портокал се настъргва. Всички плодове се филетират, а отделилият се сок се запазва. Чесънът се наситнява и се запържва в зехтина на умерен...
Пилешки шишчета с аспержи и пикантен сос
Пилешки шишчета с аспержи и пикантен сос
Смесете пилешката кайма, кориандъра, сусама, наситнения лук, чесъна, джинджифила, подправете със сол и че
 Млечно желе с шоколад
Млечно желе с шоколад
Желатинът се накисва в 50 мл от млякото, оставя се да набъбне и се загрява в микровълновата, докато се разтвори. Останалото мляко се загрява със захарта,...
Овесени бисквити с лимон
Овесени бисквити с лимон
Маргаринът се разтопява. Овесените ядки се сипват в купата и се добавя разтопеният маргарин. По етапно се прибавят останалите продукти, като след...
Броколи в гювечета
Броколи в гювечета
Накъсайте броколите на отделни розички и ги сварете на пара в тенджера с вода. Достатъчни са им само 3 минути, за да омекнат. После ги разпределете...
Пуешка яхния с картофи
Пуешка яхния с картофи
Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат, се прибавя и нарязаното месо и се запържва до зачервяване....
Мусака от зелен фасул
Мусака от зелен фасул
Измитият фасул се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушават лукът, настърганите моркови и нарязаните на кубчета сварени...
Пиле – лучена яхния
Пиле – лучена яхния
Пилето се коли, почиства, измива и нарязва на порции. Месото, заедно с едро нарязания лук, запържвам в сгорещеното олио. Поръсвам го с посоченото количество...
Настъргани тиквички на фурна
Настъргани тиквички на фурна
Тиквичките се настъргват на ситно (средно) ренде. Оставят се да се изцедят хубаво (както за кюфтета). Изстискват се добре и се смесват със ситно нарязаните...
Пролетна чорба с коприва
Пролетна чорба с коприва
Копривата се почиства, измива се, попарва се в подсолена вода, охлажда се и след това се накълцва на ситно, а водата се запазва. Лукът се наситнява и се...
Пържено пиле с чесън и оцет
Пържено пиле с чесън и оцет
Пилето се нарязва на порции. След като се измие, се слага в сгорещеното олио.Налива се 50 мл вода. Като започне да ври, се слага дафиновият лист и сол на...
Пържени кюфтета на Ася Капчикова
Пържени кюфтета на Ася Капчикова
Плеймейтката Ася Капчикова доказа кулинарните си умения в предаването "Черешката на тортата". Тя отдавна е спец в кухнята и не се бои да експериментира...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.