Яхния с миди и скариди

Яхния с миди и скариди Лакомник

Ароматна и вкусна яхния с морски дарове

Яхния с миди и скариди
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пресни скариди

400 г черни миди (почистени)

20 г каперси

750 мл пасирани домати

50 мл мастика

50 мл зехтин

4 скилидки чесън

1 глава резене

1 глава лук

5 стръка магданоз

2 щипки лют пипер

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Лукът и резенето се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се пържат в загретия зехтин, докато омекнат. Добавят се каперсите и половината от накълцания магданоз. Налива се мастиката и се фламбира. Овкусява се с чилито, прибавят се доматите, 200 мл топла вода, сол, черен пипер и ако има нужда – щипка захар. Готви се на слаб огън 20 минути. Скаридите се почистват от черупките и се слагат в горещия сос. Пускат се и мидите и се готви под капак около 5 минути, докато мидите се отворят. Яхнията се поднася, поръсена с останалия магданоз.

Още по темата
Още по темата
Супа от миди по рибарски
Мидите се почистват и измиват добре, попарват се във вряща вода и се изваждат от черупките. Мидените ядки се измиват добре и се оставят в прецедената през гъсто сито...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц