Ядем най-малко риба в Европа

Ядем най-малко риба в Европа Лакомник

Консумацията й сваля рязко процента на сърдечно болните

Ядем най-малко риба в Европа
Автор:Лакомник

Консумацията на риба в света е 14 килограма годишно на човек, в Европейския съюз 25 килограма, а в България малко повече от 4 килограма и половина, което е крайно недостатъчно.

Доказано е, че народите, които имат високо ниво на консумация на риба страдат много по-малко от сърдечносъдови заболявания в сравнение с останалите. Вероятно тук се корени и част от проблема, че България се нарежда на второ място в Европа по сърдечно-съдови заболявания, изпреварвана единствено от унгарците, които също като нас редовно хапват предимно свинско месо.

Данните сочат, че в България се сещаме да вкусим водни обитатели само по Никулден, когато християнските традиции задължително изискват това. Вероятно тези мрачни статистики, се дължат на факта, че много домакини в България не са достатъчно запознати с ползите от редовната консумация на риба и начините на приготвянето й, за да това в Lakomnik.bg ще откриете куп съвети за пазаруването, почистването и готвенето й, както и безброй вкусни рецепти всеки ден.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.