Шаран в бира и цитруси с мащерка

Шаран в бира и цитруси с мащерка Лакомник
Шаран в бира и цитруси с мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран, почистен

2 с.л. зехтин

4 скилидки чесън, наститнени

8 зърна бахар

8 зърна черен пипер

3 дафинови листа

1 шепа прясна мащерка

1/2 глава лук, тънко нарязана

2 шепи стафиди

2 ч.л. червен пипер

1 портокал, тънко нарязан с кората

сок на ½ портокал

4-5 тънки резена лимони

100 мл бира

1 супена лъжица винен оцет

3-4 ч.л. масло

1 ч.л. морска сол

За гарнитура:

варени и обелени картофи за гарнитура

нарязан пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 190 градуса. Покрийте с фолио тава за печене. Поръсете отгоре морската сол и зехтина равномерно. Добавете половината от останалите съставки, сложете рибата и повторете слоя с подправките, цитрусите, стафидите и течностите. Завийте с фолиото или втори лист, ако този не ви достига. Не се старайте да го покривате плътно, за да има откъде да излиза парата. Печете 40-50 минути. Сервирайте рибата, полята с част от соса, картофите и поръсена с магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пълнен шаран за Никулден
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слагат...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц