Чийзкейк с малини

Чийзкейк с малини Лакомник

Супер вкусно изкушение с любимите плодове

Чийзкейк с малини
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За шоколадовия пласт:

125 г масло

125 г черен шоколад

100 г захар

70 г кафява захар

2 яйца

няколко капки ванилова есенция

щипка сол

80 г брашно

20 г какао

За чийз пласта:

225 г нискомаслено крем сирене

50 г захар

1 яйце

50 г брашно

настъргана кора от 1/2 лимон

75 г малини

Начин на приготвянe

Фурната се загрява на 180 градуса. Форма с размери 20 на 20 см се намазва с мазнина и покрива с хартия за печене – както дъното, така и стените. Маслото и черният шоколад се разтопяват на водна баня или в микровълновата фурна на ниска мощност.

Оставят се да се охладят за 5 минути. Към тях се добавят двата вида захар, ванилията и яйцата, едно по едно, като се разбърква добре след всяко. Брашното, какаото и солта се пресяват и добавят към сместа. Разбъркват се внимателно до получаване на хомогенна смес. Шоколадовият пласт се разпределя равномерно в покритата с хартия за печене тава.

За чийзкейк пласта крем сиренето се разбива със захарта и яйцето до получаване на фин крем. Добавят се брашното и настърганата лимонова кора и отново се разбива.

Получената смес се излива върху браунис слоя и с помощта на лъжица се правят въртеливи движения, за да се получи мраморен ефект. Отгоре се разпределят пресни малини и се притискат леко, за да потънат в сместа. Чийзкейкът се пече 30-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе с няколко влажни трохи. Охлажда се напълно, след което се разрязва на квадрати.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц