Хранене според кръвта ни пази от рак и диабет

Хранене според кръвта ни пази от рак и диабет Лакомник
Хранене според кръвта ни пази от рак и диабет
Автор:Лакомник

Последни изследвания показват, че хората са доста по-различни отколкото си мислят. Затова и не могат да се хранят по един същи начин. Най-важният фактор за вкуса ни и това как отделните продукти влияят на тялото ни, е кръвната група. Ако спазваме заръките как да се храним споед тези правила, бързо ще забравим и за високите нива на захарта в кръвта ни. С друти думи - диетата може да ни спаси дори от диабет. При някои кръвни групи - дори и от рак.

 

Ако сте с нулева кръвна група можете спокойно да хапвате месо, защото вашето тяло го асимилира добре. Важно е да не се пренебрегва и физическата активност. Ако спазвате тези две златни правила, ще намалите риска от рак два пъти. Настинките и вирусните инфекции пък ще останат в историята. Месото и движението са незаменими против стареенето на клетките и изчистването от мазнините.

Хората, на които им се отдава културизмът например, са именно с нулева кръвна група. Те по-лесно от останалите превръщат протеина в мускулите. Спокойно могат да си позволят да се хранят до пет пъти на ден. Към мръвката, която вече споменахме е добре да добавят чушки, лук, броколи, праз или маслини.

Храносмилателната им система обаче се затруднява от зърнените и млечните продукти, както и варивата. Да избягват и зелето.

Ако кръвната ви група е А, трябва да не забравяте да се храните здравословно. Причината е, че сте податливи на болести. Затова трябва да се възползвате от полезните вещества на всеки растителен продукт. Да, точно така, представителите на тази кръвна група не бива да наблягат на месото. Те се чувстват чудесно ако са вегетарианци. Най-добрият вариант за похапване на зеленчуците и плодовете е в суров вид. Ако и вие сте в тази група, бързо ще оздравеете и ще свалите някой и друг килограм само с една стъпка в менюто - да премахнете месото. То просто ви вреди. И за вас е важно да се движите. Можете от време на време да си позволявате мръвка, но само екологична и без никакви мазнини. Тук е мястото да кажем, че и сиренето и кашкавалът не са за предпочитане на трапезата ви.

Стомахът ви няма да се чувства добре ако хапвате патладжан, печурки и зеле. Зле ви влияят и на пръв поглед полезните банани, мандарини и пъпеши.

Родените с кръв тип В, са наследници на народи, живели в Хималаите преди стотици, дори милиони години. Тъй като те били на практика номади, техните стомаси издържат на всякаква храна. Единственото, което им липсва са млечните продукти. Определено имат нужда от тях. Много рядко се случва мъж или жена с тази кръвна група да има проблеми с килограмите, но понякога и това става. В такива случаи е достатъчно да спрете калоричната храна за няколко дни и теглото веднага ще се нормализира. Ако ограничите хляба и варивата, както и ядките, резултатите няма да закъснеят. Последните продукти направо нарушават метаболизма и довеждат не само до увеличаване на теглото, но и до умора, а понякога и до диабет. Трябва да се храните с черен дроб и дивеч, както и с цвекло и моркови. Яжте още и морски дарове. Пилето не е за вас, същото се отнася за хляба и тиквата.   

Последни са хората, които според медицината имат кръвна група АВ. Тя е сравнително нова за хората, защото до преди няколко века изобщо не е съществувала. И до днес едва 5% от човеците на земята са в тази група. Тъй като, както личи и по името й, тя е сборна разновидност от А и В, препоръките за хранене са като за двата предни случая. Тялото ви просто иска зеленчуци и соеви продукти, категорични са лекарите. Медиците добавят, че именно тук са представителите на човечеството, които не понасят алкохол и кофеин. Стомахът ви ще се разбунтува на опушени и сушени меса. Има случаи, при които тези храни могат да ви докарат дори рак. Свинското и скаридите, също не са вас, както и чушките и репичките. Похапвайте спокойно пилешко. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц