Хлебна фритата с яйца и сирене

Хлебна фритата с яйца и сирене Лакомник

Евтина идея за прихапване следобед или закуска

Хлебна фритата с яйца и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 филийки хляб

1 яйце

1 ч.ч. мляко

сол на вкус

настъргано сирене чедър или кашкавал

магданоз на вкус за поръсване

 

Начин на приготвянe

Разбийте яйцата с млякото и чаша вода и добавете малко сол. Нарежете хляба на хапки и ги наредете в тава. Изсипете яйчната смес върху филиите и оставете да поседят 10 минути. Загрейте фурната на 200 градуса. Настържете сиренето върху хляба и запечете докато се разтопи сиренето и филийките покафенеят. Поръсете с магданоз и сервирайте с кетчуп или пикантен доматен сос.

Още по темата
Още по темата
Пита от сух хляб и пиле
Месото от пилето се смила, а от костите се вари бульон. Стопява се половината от маслото и в него се задушават нарязаните лук и гъби. Щом поомекнат, се слага месото,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц