Филе от мерлуза с винен сос

Филе от мерлуза с винен сос Лакомник

Вкусна, бърза и лесна за приготвяне рецепта за полезно хапване

Филе от мерлуза с винен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
35 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800г филе от мерлуза

1 глава чесън

2 к.ч. бяло вино

1 к.ч. олио

сол

2 дафинови листа

няколко зърна черен пипер

3 кръгли парчета лимон

Начин на приготвянe

Филето се измива добре, посолява се и се нарежда в тавичка с кожата надолу. Прибавят се едро нарязаният чесън, дафиновите листа, лимонът, черният пипер, олиото, виното и 1 1/2 кафени чаши вода. Тавичката се разклаща, за да се смесят добре всички продукти и се поставя в загратя фурна. Пече се 10-15 мин, обръща се и се пече още десетина минути. Филето се поднася както топло, така и студено. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Крокети от мерлуза
Картофите се сваряват, обелват и се пасират. Рибата се сварява в подсолена вода и се нарязва на дребно. Мерлузата и картофеното пюре се смесват с яйцата, лука, солта и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц