Традиционни рецепти за Никулден

Традиционни рецепти за Никулден Лакомник

9 идеи за типично българските специалитети рибник и плакия

Традиционни рецепти за Никулден
Автор:Лакомник

Малко съвременни домакини знаят рецептите за традиционни български ястия с риба и умеят да ги приготвят. В родната кулинария водните обитатели присъстват още от времето на траките, когато са се приготвяли предимно печени на жар или варени с корени. В по-ново време прабабите ни ползвали като основна съставка в прости манджи, приготвяни в тенджера на огъня или в гърне в пещта. Вкусът им е много изчистен и типично български - с малко подправки и продукти, но това не ги прави по-малко апетитни. Убедете се сами като приготвите за празника някоя от избраните от нас рецепти с риба от родната кулинария. Добър апетит!

 

Рибник по пловдивски

Рибник по русенски

Шаран плакия

Шаран плакия по харманлийски

Шаран в гърне

Рибник с кисело зеле

Манастирски гювеч от риба

Рибна яхния с лук

Рибена плакия

 

Още по темата
Още по темата
Как да познаете прясната риба за Никулден
След 2 дни е Никулден и по пазарите и магазините вече е пълно с разнообразие от риби за празника, на който по традиция всички българи слагат морски или сладководен...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Колкото и да не обръщате внимание на дребнотемието около себе си в петък и събота, то оказва влияние на настроението ви. Въпросите, които ви вълнуват най-силно, определят и поведението ви, за това бъдете деликатни и добри. В много отношения превъзхождате другите, но ако не ги привлечете с качествата си във вторник, може да ги превърнете в свои врагове. Отнасяйте се с внимание към близките си, особено ако вълненията им са свързани със здравословни проблеми. Покажете грижовност, защото хората около вас имат нужда от вашата подкрепа. Считат ви за оправна личност с висок авторитет, към която могат да се обърнат в проблемна ситуация.