Торта Наполеон

Торта Наполеон Лакомник

Ефектна и лесна за приготвяне торта

Торта Наполеон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг бутер тесто

1 л прясно мляко

3 бр. яйца

1 и 1/2 ч.ч. захар

7 с.л. брашно

125 г масло

2 ванилии

Начин на приготвянe

Бутер тестото трябва да е размразено. Разточва се само в една посока и се разрязва на 4 еднакви правоъгълника, надупчват се с вилица и се пекат върху хартия за печене. Като изстинат с голям остър нож се разрязват по дебелината, за да получат два блата. Сварява се прясното мляко със захарта. През това време се разбиват яйцата с брашното и останалото мляко и на тънка струйка се прибавят към останалото мляко. Бърка се напрекъснато, за да остане гладък крема. Той трябва бавно да се сгъстява, когато е готов се добавя кравето масло и ванилиите. В подходяща форма започват да се редят блат, обилно намазан с крем и така до  изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с крем. Последният блат се натрошава на ситно и с него се облепва цялата торта. Поръсва се със смлени орехи.

 

 

 

 

 

Още по темата
Още по темата
Палачинкова торта с шоколадов крем
Брашното, яйцата, прясното мляко, солта и разтопеното масло  се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц