Тиквена супа с бекон

Тиквена супа с бекон Лакомник
Тиквена супа с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г тиква

2 глави лук

4 скилидки чесън

1/2 ч.л. листа от целина

1/2 ч.л. копър

1/2 ч.л. кориандър

щипка червен пипер

сол на вкус

черен пипер на вкус

захар на вкус

450 г домати в собствен сос

2 с.л. олио

2-3 филии бекон

1 1/2 л бульон

Начин на приготвянe

Лукът и чесънът се нарежете на кубчета. Загрейте олио и ги запържете, докато омекнат. Нарежете на ситно подправките и ги прибавете към бульона.

Прибавете тиквата към лука и чесъна, прибавете доматите със сока и залейте с бульона. Оставете да ври докато се свари тиквата. Отделно запържете бекона. Сервирайте супата, като към всяка порция добавите от бекона.

Още по темата
Още по темата
5 идеи с тиква за обяд
В българската кулинарна традиция тиквата се приготвя предимно в сладки варианти, но всъщност тя е много вкусна и в солени рецепти и си отива с всички меса. За това...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц