Телешко варено по руски

Телешко варено по руски Лакомник
Телешко варено по руски
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешки джолан или 400 г телешко месо

1/4 пакетче краве масло

2 моркова

1/2 глава целина

2 глави лук

2-3 картофа

1-2 домата

магданоз и целина на листа

оцет, хрян, черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвянe

Джоланът се насича на парчета. Ако се ползва месо, то се обезкостява и се нарязва на порции. Залива се със студена вода и се вари на силен огън. При кипване се отстранява пяната. Прибавят се 10 зърна черен пипер и се посолява на вкус. Варенето продължава на слаб огън. Когато месото се полусвари, се слагат лукът, нарязан на четвъртинки, и морковите и целината, нарязани на кубчета. Преди това се настъргва с ренде 1 супена лъжица от морковите, които се използват по-нататък за оцветяване на вареното.

Картофите се нарязват на едри парчета и се слагат преди последните 30 минути, а червените домати - малко преди отстраняването от огъня. Кравето масло се сгорещява, прибавят се настърганите моркови, запържват се съвсем леко и се прибавят към вареното. Отстранява се от огъня. Наръсва се със ситно нарязан магданоз и целина на листа. Поднася се с оцет, млян черен пипер и хрян.

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.