Супа топчета с птиче месо и гъби

Супа топчета с птиче месо и гъби Лакомник

Топло и здравословно предложение за обяда на малки и големи

Супа топчета с птиче месо и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За топчетата:

500 пилешко или пуешко месо

1/3 чаша пресен магданоз, нарязан

3 скилидки чесън, смлян

1 с.л. олио или разтопено масло

2 супени лъжици риган

сол и черен пипер на вкус

За супата:

300 г пресни гъби, нарязани

2 средни глави лук, нарязани на ситно

1 лимон, изстискан

3 чаши пилешки бульон

1/4 чаша пресен магданоз, нарязан

4 супени лъжици олио или разтопено масло

1 супена лъжица червен пипер

2 супени лъжици копър

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

В купа смесете смляното месо, магданоза, чесъна, ригана, сол и черен пипер. Загрейте олиото на средно силен огън в тиган. От месната смес направете топчета с големината на малки кюфтенца и ги изпържете.

В олиото за супата на средно силен огън запържете лука и гъбите за около 10 минути в тенджера, докато омекнат. Сложете копър, червен пипер, сол и черен пипер. Сипете пилешкия бульон и кюфтетата и оставете супата да къкри в продължение на 5-10 минути. Добавете сока от лимона и разбъркайте. Поднесете супата поръсена с пресния магданоз.

 

* Подходящо за деца над 10 месеца

Още по темата
Още по темата
Рибена супа топчета
Морковите и целината се настъргват/нарязват на дребно и се задушават с масло. Заливат се с гореща вода и се кипват. Обезкостената риба се смила, прибавят се белтъкът и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц