Спаначена касерола

Спаначена касерола Лакомник
Спаначена касерола
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г спанак пресен или замразен 

1 голяма глава стар лук

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

4 яйца

2 с.л. брашно

сол на вкус

индийско орехче

черен пипер

100 мл течна готварска сметана

200 мл прясно мляко

50 г кашкавал

Начин на приготвянe

Фурната се загрява на 200 градуса. Тавичката се намазва с масло. Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в зехтина. Когато лукът поомекне се добавя нарязаният спанак. Разбърква се за няколко минути и се оттегля от огъня.

Яйцата се разбиват с брашното. Добавя се солта, черният пипер, индийско орехче.

Прибавят се сметаната и млякото и се разбърква. Добавя се спаначената смес. Цялата смес се изсипва в намаслената тавичка и се слага да се пече в загрятата фурна. Пече се 20 минути и се наръсва с настърган кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Запеканка с тиквички, сирене и спанак
Маслото се загрява и в него се задушават лука и чесъна до омекване. Прибавя се нарязани на ивички спанак и се готви за 2-3 минути. В дълбок съд се смесват изварата,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц