Спагети по милански

Спагети по милански Лакомник
Спагети по милански
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г спагети

800 г домати

200 г чери домати

1 глава лук

4-5 листа от пресен босилек

1 стрък мащерка

щипка сух босилек

3 скилидки чесън

2-3 с.л. зехтин

сол на вкус

настърган пармезан

1 ч.л. масло

Начин на приготвянe

Обелете доматите, нарежете и оставете в сито за около час за да изтече излишната вода.

Ако доматите са от консерва, отцедете ги добре. Загрейте 2-3 с.л. зехтин, прибавете пресованите или нарязани на дребно скилидките чесън, разбъркайте и оставете за 1-2 минути, като внимавате да не изгори. Прибавете едро нарязания лук, запържете и след това прибавете доматите, сухия босилек и три листа от пресния и мащерката. Гответе на слаб огън, до изпаряване на течността, добавете сол. Нарежете на половинки чери доматите и ги прибавете към готовия сос. Сложете спагетите в подсолена вода, когато тя заври, прибавете 1 ч.л. масло, намалете огъня. Не ги преварявайте, отцедете от водата и сложете в соса за 1-2 минути.

Сервирайте спагетите с настърган пармезан и украса от листа босилек.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц