Сладкиш с карамел и банани

Сладкиш с карамел и банани Лакомник

Перфектен сладкиш за следобеден десерт

Сладкиш с карамел и банани
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За карамела:

1 ч.ч. захар

125 г масло

За тестото:

6 яйца

1 1/2 ч.ч. захар

1 1/2 ч.ч. брашно

бакпулвер

канела

3-4 банана

Начин на приготвянe

Захарта се карамелизира в тавата, в която ще се пече сладкиша. Върху изстиналия карамел се излива разтопеното масло. Тавата се поставя в камерата на хладилника, за да се втвърди маслото. След като се извади се нареждат нарязаните банани. Разбиват се жълтъците с 2/3 от захарта. Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг, като постепенно се прибавя останалата захар. Белтъците прибавяме към жълтъчната смес, бъркайки с дървена лъжица. Към тази смес прибавяме пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера и канелата. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около 40-45 минути като се пробва с клечка за зъби. Още топъл, но не горещ, сладкишът се обръща в поднос или тортена чиния.

Още по темата
Още по темата
Кроасани с крем брюле и крем карамел
В кексова форма слагаме захарта и я карамелизираме. Нареждаме отгоре кроасаните. Разбиваме добре яйцата със захарта, сипваме прясното мляко и добавяме ванилиите....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.