Скумрия с чеснов сос

Скумрия с чеснов сос Лакомник

Вкусна вечеря, която ще събере цялото семейство около масата

Скумрия с чеснов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 скумрии

1 глава чесън

1/2 ч.ч. оцет

1/2 ч.ч. вода

2 с.л. брашно

1-2 зърна бахар

1-2 бр. дафинов лист

8-10 зърна черен пипер

брашно за овалване

олио за пържене

Начин на приготвянe

Рибата се изчиства добре и се измива. Чесънът се почиства и счуква със сол. Разрежда се с оцета и водата. На дъното на дълбок тиган се загрява олио. Рибата се овалва в брашно и се запържва добре. Изважда се в чиния. В част от останалата от пърженето мазнина се слагат 2 с.л. брашно. Запържва се и се добавя чесновата смес, подправките и се бърка до получаване на гладка каша. Залива се рибата и се оставя леко да изстине и да поеме от соса. Поднесете с гарнитура по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Печена скумрия с лимон
Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц