Скумрия в лимонов сос на пара

Скумрия в лимонов сос на пара Лакомник

Бързо, полезно и вкусно предложение вечеря

Скумрия в лимонов сос на пара
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета от скумрия

1 стрък целина

4 с.л. масло

2 лимона

2 ч.л. каперси

5-6 скилидки чесън

магданоз

сол

черен пипер 

Начин на приготвянe

Всяко филе се нарязва на три парчета по дължина, поръсват се с пипер и лимонова кора на вкус и се сплитат по три на хлабава плитка. Завързват се от двете страни с конец. Слагат се в съд за варене на пара на умерен огън над къкреща вода с целина за 8 минути. За соса маслото се стопява на умерен огън. Слагат се каперсите, сокът и 1 ч.л. от лимоновата кора, чесънът и магданозът. Разбърква се минута и се подправя със сол на вкус. Рибатата се поднася, залята със соса и гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Печена скумрия с лимон
Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се...
Напиши коментар »
(2)
Първо - Рибата на снимката не е скумрия. Второ - Не е филе Трето - не е сплетена.
Така е, господине! Вината е в редакторите, които са разменили снимките и очакваме от кулинарите ни точната снимка, за да се поправим. Извинете!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц