Свежа салата

Свежа салата Лакомник
Свежа салата
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
3
Автор
Димитър Димитров, Нови Искър
Лакомник Необходими продукти

1 патладжан
50 г твърдо сирене
1-2 скилидки чесън
майонеза
брашно за панировка
олио за пържене

За украсата:
1 краставица
1-2 домата
10-15 черни маслини без костилки

Начин на приготвянe

Патладжанът се нарязва на елипсовидни филийки, които се посоляват.

След 20-30 минути се изплакват добре със студена вода, изсушават се, овалват се в брашно и се запържват от двете страни (може и да се запекат във фурната). Сиренето се настъргва на ситно ренде. Чесънът се смачква на пюре.

Смесват се с майонезата. Със сместа се намазват горещите кръгчета патладжан. По желание може да се запекат за още няколко минути.

Всяко кръгче патладжан се украсява с елипсовидно отрязано кръгче от краставицата и половинка маслина, сложени в долния му край, а в горния край се поставя дъга от домат. Подреждат се върху блюдо във вид на опашката на паун.

Подреждането на опашката започва от горния край на платото и всеки следващ ред застъпва по-горния.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц