Сардели на скара

Сардели на скара Лакомник

Идеална рецепта за риба през лятото

Сардели на скара
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г сардели

1 глава кромид лук

2 ч.ч. бяло вино

1 дафинов лист

2 стръкчета магданоз

1 с.л. тамари

сол

Начин на приготвянe

Изчистваме лука и магданоза и ги нарязваме. Изчистваме сарделите от вътрешността им, след което ги измиваме и подсушаваме. В подходящ съд сипваме виното, добавяме кромида, магданоза, сарделите и поръсваме с тамарито, дафиновия лист и сол на вкус. Прибираме маринатата за 60 мин в хладилник. Изваждаме сарделите от маринатата и ги оставяме да се пекат 5 мин на скара. Готовото ястие гарнираме със салата по избор. 

Още по темата
Още по темата
Бяла риба с бекон на скара
Поръсваме филето от риба със сол и черен пипер на вкус. Завиваме всяко парче риба с резен бекон и ги набождаме на дървени шишчета. Загряваме скара и подреждаме на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц