Ризото с бекон и чушки

Ризото с бекон и чушки Лакомник
Ризото с бекон и чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 литра на Пилешки бульон

300 г ориз

150 г лук

150 мл сухо бяло вино

200 г бекон

200 г червени чушки

100 г пармезан

4 с.л. масло

Начин на приготвянe

 

Нарежете на ситно бекона, почистете чушките и ги нарежете на кубчета. Запържете бекона, добавете чушките и пържете докато чушките омекнат, за около 10 минути. Нарежете на ситно лука, пармевана настържете на едро и разтопете 2 с.л. масло. Запържете в него лука до омекване, прибавете ориза и разбъркате, като запържите за минута. Добавете чушките и бекона, залейте с виното, разбъркайте и гответе докато се изпари, прибавяйте бульона постепенно докато се изпари и добавете втори и трети път. Към края на приготвянето прибавете пармезана и разбъркайте.

Още по темата
Още по темата
Ризото с манатарки и пачи крак
Налейте бульона в голяма тенджера и оставете да кипне. Прибавете белите гъби, предварително измити в топла вода. В друг съд загрейте зехтин с 60 г масло. Запържете...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц