Рибни ястия

Лакомник
»
Рецепти
»
Рибни ястия
Печена сьомга с паста
Печена сьомга с паста
Филетата сьомга се нареждат в тава за печене, заливат се със сока от лимон и се пекат на 200С, покрити с фолио, за около 15 минути. В блендер се смесват...
Печен лаврак с плънка
Печен лаврак с плънка
Лавракът се почиства от опашката и главата, разполовява се и се поръсва със зърната пипер и сол. Готви се на тиган с малко зехтин, като се пържи от двете...
Супа от раци с ориз
Супа от раци с ориз
Раците се изчистват добре и се сваряват в подсолена вода. Отделя се месото от опашките и щипците. В олиото се запържват ситно нарязаният лук, прибавят се...
Лаврак с цитруси
Лаврак с цитруси
Магданоза, каперсите, орехите и настърганите кори на лимона и портокала се смилат в блендер. Сипват се малко зехтин и отново се смила. Рибите се овкусяват...
Ролади от риба на шиш
Ролади от риба на шиш
Филетата от риба се осоляват, натриват се със сок от лимон и горчица. Във всяко филе се слага от ситно нарязаните лук, целина и краставички и се завиват на...
Скариди в доматен сос
Скариди в доматен сос
Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук за 5 минути. Пасирайте доматите до еднородна смес и ги п
Задушени миди
Задушени миди
Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера. Запържете чесъна в мазнината. Нарежете лютата чушка и я добавете в тигана. Разбъркайте, докато зеленчуците...
Пъстърва с доматен сос
Пъстърва с доматен сос
Пъстървата се почиства и измива, посолява се и се оставя да престои 1 час, за да поеме солта. След това се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и...
Панирана скумрия с млечен сос
Панирана скумрия с млечен сос
Овкусете почистената риба със сол, черен пипер и я оваляйте в брашното. Сложете я да се пържи в добре загрята мазнина за около 5 минути от всяка страна. Може...
Миди яхния
Миди яхния
Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания...
Панирани кюфтета от риба
Панирани кюфтета от риба
Филето се смила или се накълцва на ситно. Слагат се накиснатия в сметаната хляб, 1 жълтък, разбит със сол, черен пипер, щипка индийско орехче, ситно нарязан...
Пъстърва с моцарела
Пъстърва с моцарела
Пъстървите се почистват и измиват. Натриват се със сол. Намазват се с мазнина. В коремчетата им се слага по кръг лимон и почистена скилидка чесън. От едната...
Пикантни скариди с аспержи
Пикантни скариди с аспержи
Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват. Нарязват се на парчета. Бланшират в кипяща подсолена вода 5 минути. В добре заг
Скумрия със зеленчуци
Скумрия със зеленчуци
Рибата се почиства и разрязва. Подправя се със сол, черен пипер и други подправки по желание. Всяка скумрия се пълни с нарязания лук, морков и настърганите...
Скумрия с чеснов сос
Скумрия с чеснов сос
Рибата се изчиства добре и се измива. Чесънът се почиства и счуква със сол. Разрежда се с оцета и водата. На дъното на дълбок тиган се загрява олио. Рибата...
Бяла риба със спанак
Бяла риба със спанак
Поставете филето от бяла риба в купа и залейте с част от прясното мляко. Оставете го да престои така около половин час. Нарежете спанака и го задушете в леко...
Чеснови скариди с гъби
Чеснови скариди с гъби
Зехтина се загрява, и в него се задушават скаридите и гъбите за не повече от 2-3 минути, изваждат се и се отцеждат на хартиена кърпа. Зехтина се отстранява и...
Скумрия в бекон
Скумрия в бекон
Изчистваме рибата, след което я измиваме и подсушаваме. Осоляваме я отвън и отвътре. Завиваме всяка риба с 2 резена бекон и подреждаме рибите в...
Печена скумрия с лимон
Печена скумрия с лимон
Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на...
Сьомга с карфиол на фурна
Сьомга с карфиол на фурна
Сьомгата се посолява, поръсва се с подправките, напръсква се с лимонов сок и се намазва с 1 с.л. олио или зехтин. Карфиолът се почиства и се разделя на...
Пъстърва с къри
Пъстърва с къри
Ако маслото не е размекнато предварително, сложете го за кратко в микровълновата фурна, като внимавате да не се втечни. Разбъркайте го добре с къри...
Бяла риба с пюре от морков
Бяла риба с пюре от морков
Изчистваме морковите и ги нарязваме на тънки ивички. Сваряваме ги в тенджера с вода, след което изсипваме водата и пасираме морковите. Доливаме млякото към...
Миди по френски
Миди по френски
Зехтина се загрява в голям съд. Добавят се лука и чесъна и се задушават докато омекнат. Добавят се мидите, виното, сметаната, маслото и магданоза. Подправя...
Пълнена скумрия
Пълнена скумрия
Скумриите се изчистват много добре, махат се хрилете и черните ципи, като главите се запазват. Осоляват се на вкус. Главата чесън се счуква на кашица с малко...
Спагети със скариди
Спагети със скариди
Спагетите се сваряват до омекване на бавен огън - без водата да завира. Веднага щом омекнат, се потапят в студена вода. Оставяте настрани. В купа се...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Оризови кюфтета с моцарела Оризови кюфтета с моцарела
Сварете ориза. В купа смесете сварения ориз, настъргания пермезан, подправките и едно яйце....
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Динамично и дори понякога неочаквано ще се случват нещата при вас през следващите дни. За много от тях приносът ви е безспорен, но и изненади няма да липсват. Възможни са промени и преобразувания, които ще поставят някои от вас пред избор. Делово предложение ще привлече интересите ви за работа в малко по-различна сфера на занимания, в която ще упражните знанията и натрупания ви дотук опит. Много неща ще внасят настроение в живота ви, сред които семейството, децата, домът и всичко, към което насочите енергията си. Влизате в добър период, ще се чувствате и емоционално, и финансово доволни.