Рибни ястия

Лакомник
»
Рецепти
»
Рибни ястия
Печена сьомга с паста
Печена сьомга с паста
Филетата сьомга се нареждат в тава за печене, заливат се със сока от лимон и се пекат на 200С, покрити с фолио, за около 15 минути. В блендер се смесват...
Рибни кюфтенца с девесил
Рибни кюфтенца с девесил
Филето, пушената риба и обелените лук и чесън се смилат заедно на ситно. Прибавят се яйцата, маслото, накиснатият в прясно мляко хляб и счуканите орехи....
Печена скумрия с домати
Печена скумрия с домати
Почистваме и измиваме рибата. Осоляваме я отвътре и отвън. Нарязваме на дребно доматите и чесъна и ги слагаме в коремните кухини на скумриите. Така...
Сьомга с гъбен сос
Сьомга с гъбен сос
Филетата се овкусяват се сол и черен пипер. Слага се във фолио заедно с лимона и няколко стръкчета копър и се пече на скара или във фурна. През това...
Печена скумрия със зеленчуци
Печена скумрия със зеленчуци
Изчистените и измити моркови, целина и лук се нарязват. Сложете ги да се задушават с олиото и водата и ги посолете. Когато зеленчукът започне да се пържи,...
Пълнен патладжан с риба тон
Пълнен патладжан с риба тон
Патладжана се разрязва по дължина на две и вътрешността се издълбава. Върху издълбаните патладжани се сипва зехтин и се пекат 20 минути в предварително...
Панирана сьомга със сусам
Панирана сьомга със сусам
Нарязваме и овкусяваме филетата със сол и черен пипер. Разбиваме белтъците на сняг и в тях потапяме рибата. 
Гъби с пушена скумрия
Гъби с пушена скумрия
В олиото се задушават ситно нарязаните лук, печена и обелена чушка и нарязаната на малки парчета скумрия. Прибавят сe сол, черен пипер, чесън, нарязаните на...
Пълнени калмари по италиански
Пълнени калмари по италиански
Загрейте фурната на 180°C. Първо почистете калмарите: отстранете главата от тялото на калмара и изрежете пипалата точно над очите. Уверете се, че е...
Риба с пресен лук
Риба с пресен лук
Рибата се нарязва на порции, осолява се и се вари 8-10 минути заедно с подправките. В мазнината се задушават до омекване ситно нарязания лук и нарязаните на...
Сьомга с лимонов сос
Сьомга с лимонов сос
Овкусете сьомгата със сол и пипер. Оваляйте я в брашно и запържете от двете страни в сгорещено олио. Извадете рибата от тигана, а в него добавете виното и...
Миди с ориз
Миди с ориз
В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се почистените и нарязани на дребни кубчета морков и лук. Запържват се до омекване. 
Ориз със скариди и подправки
Ориз със скариди и подправки
Оризът се измива под течаща вода. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на дребно. В голям тиган с дебело дъно се сгорещява мазнината. Пр
Сьомга с кленов сироп
Сьомга с кленов сироп
Смесете първите 5 съставки и намажете филетата. Охладете ги за около 3 часа.Загрейте скарата до средно висока температура. Печете рибата от всяка страна за...
Пикантни спагети с миди
Пикантни спагети с миди
Сварете спагетите според указанията на опаковката. Междувременно сварете и мидите. След като се отворят черупките ги оставете настрана. Загрейте зехтина в...
Пай с треска и скариди
Пай с треска и скариди
Яйцата се сваряват. Приготвя се плънката, като в тенджера се налива млякото, добавят се рибата, скаридите и дафиновият лист. Кипва се на бавен огън
Пълнени миди
Пълнени миди
Избират се едри миди, изчистват се добре и се слагат да се варят, за да се отворят. Изчистват се. В 5-6 с.л. олио се запържва лука, прибавят се 15-20 миди,...
Скариди с гъби
Скариди с гъби
Изчистваме скаридите отвън, махаме черната жилка от гърбда им и ги измиваме. Слагаме ги в голям съд заедно с виното и дафиновия лист. Похлупваме с капак...
Калмари с царевица
Калмари с царевица
В голям тиган с олио задушаваме 5 мин калмарите и предварително нарязаните чушки, кромид лук и чесън. Доливаме виното и оставяме да ври още 5 мин, след което...
Сьомга с розмарин
Сьомга с розмарин
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. С кората се натрива рибата и се полива със смес от соевия...
Чеснова риба с картофено пюре на фурна
Чеснова риба с картофено пюре на фурна
Сварете картофите в подсолена вода. Обелете сварените картофи и ги смачкайте. Върнете ги на котлона, овкусете със сол и черен пипер като постепенно добавяте...
Печена пъстърва с млечен сос
Печена пъстърва с млечен сос
Филето се нарязва на парчета, намазват се с горчица, слагат се в тавичка и се заливат с разтопеното масло. Пече се при 200 градуса за 30 минути. Към...
Рибена яхния
Рибена яхния
Рибата се почиства, измива се, нарязва се на порции и се посолява съвсем малко. Лукът, нарязан на дребно, се задушава в мазнината до омекване. Прибавя се...
Пъстърва с мед и горчица
Пъстърва с мед и горчица
Медът, солта, соевият сос и горчицата се смесват. Рибата се намазва се маринатата и се оставя в хладилника за 10 минути. Пече се в предварително загрята...
Пъстърва на тиган и печени броколи
Пъстърва на тиган и печени броколи
Пъстървите се измиват и подсушават. Намазват се отвън и отвътре със зехтин. Поръсват се със сол и тарос /естрагон/. Взема се грил- тиган. Полива се зехтин....
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.