Рибник по пловдивски

Рибник по пловдивски Лакомник
Рибник по пловдивски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран около 1 кг

6 глави лук

1 сурова чушка или чушка от консерва

1 домат

1 чаена чашка счукани орехи

1 чаена лъжичка стрита суха чубрица

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

1 кафена чаша олио

За тестото:

1 килограм брашно

1 пак. прясна мая

1 с.л. оцет

Начин на приготвянe

За да приготвите вкусното ястие, първо трябва да запържите сместа от нарязания на ситно лук, нарязаната на съвсем малки парченца чушка и обеления и настърган на едро ренде домат. 

Когато зеленчуците омекнат, свалете тигана от котлона. Оставете ги да изстинат и към тях прибавете счуканите орехови ядки, чубрицата и черния пипер. Посолете на вкус. С тази смес напълнете добре почистения, измит, подсушен и посолен отвътре и отвън шаран. Зашийте го добре. Старите баби предпочитат конецът да е червен или бял, защото според поверията тези два цвята предпазват от уроки. 

Разтворете маята в 1 1/2 кафена чашка хладка вода. Прибавете щипка сол и 1/2 супена лъжица брашно. Разбъркайте добре и оставете кашицата на топло, за да втаса за четвърт час. Сипете брашното в тава и в средата направете кладенче, където ще сипете маята. Поръсете с малко сол и налейте хладка вода. Замесете тесто, което после разделете на две части. От всяка част разточете по една дебела кора с размерите на тавичката, която ще използвате. 

Сложете едната кора в намаслена тавичка, намажете я с олио и поставете пълнения шаран, който след това трябва да покриете с втората кора. 

Върху горната кора с върха на остър нож очертайте главата  и люспите на шарана. Намажете кората с олио и печете рибата два часа и половина в умерена фурна.

* Рецептата е изпълнима и със сом, лефер или друга едра риба. Ако нямате много време, можете да използвате готово тесто.

 

Още по темата
Още по темата
Рибник
Киселото зеле се нарязва на ситно. Подправя се с червения пипер. Оризът се запържва леко и се сварява до полуготовност. Смесва се със зелето и се изсипва в тавичка за...
Напиши коментар »
(5)
High percent payment.Since Productive List will be designed to perform like a service for given away social networking conditions, a few includes meet with this efelciency.Subsfquentiy Doable change this reading font color to white wine wine as well as ?presto? that reading vanishes ? the private key phrase density pertaining to copywriting improves yet my personalized obtainable reading continues to an identical.
Great common sense here. Wish I'd thoghut of that.
I did'nt know where to find this info then kaboom it was here. http://wfboidupln.com [url=http://ukeslnc.com]ukeslnc[/url] [link=http://imtrtdbuq.com]imtrtdbuq[/link]
Boom shalkkaaa boom boom, problem solved.
So that's the case? Quite a reaolvtien that is. http://jqxneup.com [url=http://pdohjv.com]pdohjv[/url] [link=http://qtokog.com]qtokog[/link]
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц