Райна е майсторка на домашния хляб

Райна е майсторка на домашния хляб Лакомник
Райна е майсторка на домашния хляб
Автор:Лакомник

Фолкпевицата Райна е истинско доказателство, че при добро желание и най-заетите жени намират време да приготвят сами нещо вкусно. Въпреки всичките й нощни участия, родената в Сандански изпълнителка обича да приготвя вкусни вечери. Дори когато готви само за себе си. "Много по-здравословно е да ядеш домашно приготвени храни, защото сам избираш какви продукти да сложиш и знаеш как е приготвено", категорична е Райна.

Хляб с маслини

 

Необходими продукти

100 г кашкавал

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

200 мл вода

2 с.л. зехтин

6 маслини зелени

10 г мая

500 г брашно тип 500

 

Начин на приготвяне

Замесете тестото, като към пресятото брашно, смесено със солта, добавете шупналата мая със захарта, киселото мляко, зехтина, водата, омесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 40 минути. Готовото тесто премесете втори път, разточете го на овална кора, намажете със зехтина, поръсете с настъргания кашкавал, сложете нарязаните маслини, завийте на руло, сложете в правоъгълна форма и оставете да втаса за още 20-30 минути. Напръскайте хлебчето леко с вода и поръсете с брашно, печете до готовност. Готовото хлебче намажете с масло и завийте с чиста кърпа.

Още по темата
Още по темата
Народната певица Поли Паскова: Във всеки край на България е вкусно
Народната певица Поли Паскова е родена в Банкя през 1966 година. Дълги години се занимава професионално с баскетбол и печели редица титли като част от отборите на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц