Пюре от гъби

Пюре от гъби Лакомник

Бърза и апетитна рецепта за гарнитура

Пюре от гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
35 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г гъби

40 г краве масло

2 с.л. брашно

1/2 ч.ч. прясно мляко

черен пипер

лимонов сок

сол 

Начин на приготвянe

Почистените и едро нарязани гъби се варят в слабо подсолена вода на тих огън до омекване. Отцеждат се от бульона, който се запазва, и се пасират. Брашното се запържва в маслото до светлочервено оцветяване, прибавя се пюрето от гъбите и се разрежда с млякото и бульона от гъбите до желаната гъстота. Пюрето се кипва, подправя се на вкус със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок.

Още по темата
Още по темата
Пюре от коприва с орехи и яйца
Изчистената коприва се вари в подсолена вода, отцежда се и се пасира. В сгорещеното масло се изсипват копривата, 2 яйца предварително добре разбити, две щипки червен...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц