Пъстърва с доматен сос

Пъстърва с доматен сос Лакомник

Много вкусно и лесно за приготвяне ястие

Пъстърва с доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви

7-8 домата

4-5 скилидки чесън

150 г маслини

олио/зехтин

сол

черен пипер

босилек

Начин на приготвянe

Пъстървата се почиства и измива, посолява се и се оставя да престои 1 час, за да поеме солта. След това се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и малко вода, докато остане на мазнина. През това време доматите се настъргват на ренде и се претриват през цедка, за да се отделят семките и люспите. С получения доматен сос се залива рибата. Добавят се нарязаните маслини и счуканият чесън. Ястието се оставя да ври още няколко минути, докато се сгъсти сосът. Накрая се прибавя черният пипер. Поръсва се с пресен босилек.

Още по темата
Още по темата
Пълнена пъстърва с гъби и орехи
Нарязаният лук се задушава в маслото, прибавят се нарязаните гъби, орехи и виното. Варят се на тих огън, докато течността се изпари. Плънката се подправя с черен пипер...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц