Пърленките на Татяна Лолова

Пърленките на Татяна Лолова Лакомник
Пърленките на Татяна Лолова
Автор:Лакомник

Една от най-емблематичните родни актриси Татяна Лолова е ненадмината и в кухнята. Тя признава, че като млада почти не е имала време да готви. "Приемах го като задължение, едва през последните десетина години открит тръпката в това да приготвиш домашна храна за семейството си", споделя Лолова. Напоследък актрисата прави сама дори и хляба на масата си.

Необходими продукти:

1 яйце

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

брашно колкото поеме

50 г кашкавал

50 г сирене

50 г масло на парченца

Начин на приготвяне:

Замесва се меко тесто от киселото мляко със содата, яйцето и брашното и се оставя за 30 минути да втаса. От него се взема парче, колкото юмрук и върху домакинско фолио намазано с олио, се разточва много тънка кръгла кора, върху нея се наръсва сирене, кашкавал и масло. Поставя се в фурната само с фолиото без тава за печене. Готова е, когато се зачерви леко кашкавала. След като се извади внимателно се отлепва фолиото и се сервира докато е топла.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.