Пържоли с праз, гъби и кашкавал

Пържоли с праз, гъби и кашкавал Лакомник

Апетитно и лесно за приготвяне ястие

Пържоли с праз, гъби и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински пържоли

250 мл вино

1 с.л. соев сос

щипка сол

щипка сушена салвия

1/4 стрък праз

2 с.л. олио

200 г гъби

200 г кашкавал

Начин на приготвянe

Пържолите се слагат в тавичка. Поливат се с 250 мл вино, 1 к.ч. вода, 1 с.л. соев сос и 2 с.л. олио. Оставят се за 4 часа да се мариноват. Гъбите се измиват и почистват от пънчетата. Празът се почиства, измива и реже на колелца. Маринованите пържоли се поръсват равномерно със сол и сушена стрита салвия. Върху тях се подреждат гъбени шапки и празени кръгчета. Тавичката се покрива плътно с домакинско фолио. Пекат се на умерена фурна 40- 50 минути. После се маха фолиото. Пържолките се поръсват с настърган кашкавал. Връщат се отново във фурната за 10 минути. Сервира се по 1 печена пържола, полята със соса, който се образува от печене.

Още по темата
Още по темата
Свински пържоли с майонеза
Намажете пържолите с майонезата. Сложете малко олио на дъното на тавичка и разположете месото, като го осолите от двете страни. Използвайте черен пипер или други...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.