Пържоли с гъби в билков сос

Пържоли с гъби в билков сос Лакомник

Вкусен и лесен обяд за 30 минути

Пържоли с гъби в билков сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински пържоли

2 ч.ч. галета

1/2 ч.ч.брашно

2 яйца

1 ч.ч. бяло сухо вино

1 ч.ч. пилешки бульон

1/4 ч.ч. лимонов сок

2 ч.л. мащерка

1/4 ч.ч. пасиран лук

½ ч.ч. гъби, нарязани

8 с.л. масло

4 с.л. спрей сметана

2 ч.л. магданоз

Начин на приготвянe

Поръсете сол и пипер върху пържолите. Разбийте яйцата. Покрийте пържолите първо с брашно, после с яйце, после с галета. Загрейте тиган на средно силен огън. Добавете виното, лимоновия сок, бульона, мащерката, лука и гъбите. Гответе около 10 минути докато течността поизври и се сгъсти. Добавете 6 с.л. масло и сметана.

Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете в тавичка маслото и запържете в него месото за около 2 минути от двете страни. Преместете във фурната и печете пържолите 20 минути. При сервиране добавяйте от соса.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц