Пълнена агнешка плешка

Пълнена агнешка плешка Лакомник

Лесна идея за трапезата на Великден

Пълнена агнешка плешка
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг агнешка плешка
1 връзка пресен лук
2 моркова

1 кг картофи
300 г гъби
250 г спанак
1 к.ч. олио
1 ч.л. мащерка
сол
магданоз

Начин на приготвянe

Морковите и лукът се нарязват на дребно и се запържват леко в олиото. Прибавят се нарязаните гъби и те се запържват леко. Спанакът се попарва за кратко в подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Прибавя се към другите зеленчуци, осоляват се и се добавят мащерката и магданозът. С тази плънка се пълни обезкостената плешка.

Прави се разрез на плешката да се получи джоб, осолява се, слага се плънката, зашива се и се поставя в намазнена тава заедно с нарязаните картофи. Залива се с останалото олио и се пече в умерена фурна.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц