Постна содена питка

Постна содена питка Лакомник
Постна содена питка
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
8
Автор
Виолета Матева, Камено
Лакомник Необходими продукти

700 г брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. оцет
400 мл хладка вода
3 с.л. олио
1 бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб - равна

Начин на приготвянe

Пресяваме брашното със солта и бакпулвера. В чашка с оцета гасим содата, добавя се олиото и сипваме в средата на брашното. Прибавя се водата и замесваме тесто. Оставя се да си почине 10 мин. В намаслена тава се поставя питката и се набожда с вилица. Печем в загрята фурна около 40 мин (проба с клечка - да е суха). Изважда се и се покрива с кърпа.

Добър апетит с топла питка и шарена сол!

Още по темата
Още по темата
Содена питка с яйца
Брашното се пресява, поставя се в тавичка, след което леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат киселото мляко, в което предварително е разтворена содата...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц