Пица “Венеция”

Пица “Венеция” Лакомник
Пица “Венеция”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
500 г брашно
320 мл газирана минерална вода, на стайна температура
15 г прясна или 5 г суха мая
10 г сол
1 ч.л. захар
50 мл зехтин
За отгоре:
2 с.л. доматен сос
200 г салам
малко гъби по желание
2 яйца
150-200 г кашкавал
риган
сол
50 г царевица
чеснов сос
За чесновия сос:
200 г майонеза
250 г кисело мляко
2-3 скилидки чесън
10 г копър и малко сол на вкус

Начин на приготвянe

Разтворете маята в топлата газирана вода (но не вряла) заедно със захарта и оставете да се активизира на топло за 10-15 минути. Пресейте брашното и го добавете към маята заедно със зехтина и солта. Замесете тестото за около 10 минути, докато се получи гладко и еластично. Оформете го на топка, поръсете го леко с брашно, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час. От тестото може да приготвите една голяма пица. Разточете го на блат за пица и го сложете в подходяща тава, посипана с брашно, за да не залепне. Отгоре намажете с доматения сос, филийки гъби (по желание), салам, царевица и полейте със струйка зехтин. Поръсете с малко сол и разпределете настъргания кашкавал, а отгоре риган. Сложете пицата да се пече в загрята фурна на 180-200°C за 30 мин. Към края чукнете яйцата отгоре и запечете до готовност. Поднесете пица „Венеция” още гореща. А отгоре по желание - чеснов сос.

Сосът:

Чесънът и копърът се режат на ситно и се бъркат с киселото мляко, солта и майонезата. Разбиват се с пасатор и е готов.

Добър апетит!

Напиши коментар »
(6)
Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to claim that I get in fact loved account your weblog posts. Anyway I will be subscribing in your augment or even I success you access constantly rapidly. generic viagra available
WOW just what I was searching for. Came here by searching for %meta_keyword%
Hi there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!
It is not my first time to pay a visit this site, i am browsing this web site dailly and take pleasant information from here daily.
Hey there I am so delighted I found your website, I really found you by mistake, while I was looking on Yahoo for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don't have time to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent work.
Hi! I could have sworn I've been to this site before but after browsing through some of the post I realized it's new to me. Anyhow, I'm definitely glad I found it and I'll be bookmarking and checking back often!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.