Питка „Слънчоглед”

Питка „Слънчоглед” Лакомник
Питка „Слънчоглед”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Ангелина Симеонова, Ряхово
Лакомник Необходими продукти

2 яйца + 1 белтък
1/2 кубче прясна мая
1 ч.ч. топла вода
1 ч.ч. прясно или кисело мляко
1 с.л. захар
1/2 с.л. сол
1/2 ч.ч. масло или свинска мас
брашно, колкото поеме
За намазване:
1 жълтък
За украса:
слънчогледови семки

Начин на приготвянe

Прави се кашичка от маята, захарта, топлата вода и малко брашно. Оставя се да втаса леко. Прибавят се солта, млякото, маслото или свинската мас. Брашното се слага по малко до омесването на меко тесто. От тестото се отделя 1 малка топка, която се разточва на лист и от него се изрязват едно кръгче и листенцата за слънчогледа. Останалото тесто се слага в намазнена тавичка. Оставя се да удвои обема си. Чак тогава върху него се подрежда слънчогледът.

Напиши коментар »
(1)
В средата трябва да се поръси със обелени слънчогледови семки.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц