Пилешки гърди с подлютен лимонов сос

Пилешки гърди с подлютен лимонов сос Лакомник

Бързо и апетитно предложение за пикантни пържоли

Пилешки гърди с подлютен лимонов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки гърди

1 ч.ч. пилешки бульон

1 лимон

2 с.л. каперси

2 с.л. брашно

лют червен пипер

олио за пържене

За панировката:

1 ч.ч. брашно

2 яйца

Начин на приготвянe

Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния. В същата мазнина се изсипват каперсите, лимоновият сок и пилешкият бульон, в който предварително е разтворено нишестето. Разбърква се докато се сгъсти. Подправя се с малко лют червен пипер и се изсипва върху месото. Поднася се с нарязани резенчета лимон.

Още по темата
Още по темата
Картофена салата с пилешки гърди и бекон
Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, след което ги нарязваме на средни по големина парчета. В друга тенджера сипваме олиото и добавяме маслото и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц