Пилешки бутчета с лек чеснов вкус

Пилешки бутчета с лек чеснов вкус Лакомник
Пилешки бутчета с лек чеснов вкус
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
София Митрева, Петрич
Лакомник Необходими продукти

около 600 г парти бутчета (5-6 бр.)

4-5 с.л. олио
5-6 с.л. галета
1 с.л. смлени орехи
1 ч.л. чесън на прах
сол на вкус
2-3 щипки червен пипер
100 г сирене
1 плик за печене

Начин на приготвянe

Смесваме в метален съд олиото с чесъна и загряваме на котлона. По този начин ще се смесят ароматите по-добре! Смесваме галета, сол, червен пипер, сирене, орехи в една купичка. Овалваме бутчетата едно по едно. Подреждаме в плика за печене. Приготвя се за около 30-35 мин. Страхотно е на вкус, хваща хрупкава коричка и месцето става като мариновано!

Още по темата
Още по темата
Пилешки бутчета със зеленчуци и леща
Накиснете лещата за около час. Изцедете, сипете нова вода и варете, като подправите с вода, за около 30 минути.  През това време залейте пилето със соев сос и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц