Пилешки бутчета със зеленчуци и леща

Интересна идея за апетитен икономичен специалитет


Приготвяне
90 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Накиснете лещата за около час. Изцедете, сипете нова вода и варете, като подправите с вода, за около 30 минути. През това време залейте пилето със соев сос и нарежете на едро. Оставете да се маринова за около час или два. Нарежете морковите, целината, чесъна и запържете силен огън. Добавете 200 г доматено пюре, добавете вода, подправете на вкус и задушете под капак за 10 минути. Добавете граха, пилето, и задушете до готовност. Прибавете маслините за минутка и сервирайте.
Още по темата

Смесете лука, морковите, чушката, ригана, чесъна и боба.
Загрейте зехтина на средно силен огън. Подправете нарязаното на хапки пиле със сол и пипер и го сложете в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп

Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.