Пилешка супа с тиквички и моркови

Пилешка супа с тиквички и моркови Лакомник

Вкусно и полезно хапване за обяд или вечеря на цялото семейство

Пилешка супа с тиквички и моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки гърди

4-5 моркова

2-3 тиквички

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

1 кубче пилешки бульон

зехтин

магданоз

сол

черен пипер

 




Начин на приготвянe

Сварете пилешкото месо. През това време запържете лука и чесъна в сгорещената мазнина. Разтворете бульона в литър вода и го добавете в тенджерата. Нека заври. След това добавете морковите, пилешкото, подправките. Когато заври повторно с всички продукти, намалете котлона, поставете открехнат капак и оставете да къкри за около 20 минути. Ако е необходимо долейте още вода. Малко преди да е готово добавете тиквичките и оставете да се готви докато омекнат. Поднесете с магданоз.

 

Още по темата
Още по темата
Пилешка крем супа
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в маслото до златист цвят. Целината и картофите се почистват и се нарязват на кубчета.Прибавят се към лука и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц