Пилешка супа с авокадо

Пилешка супа с авокадо Лакомник

Рецепта за бърза, вкусна и ароматна супичка

Пилешка супа с авокадо
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешко месо

20 г масло

1 глава кромид лук

1 голям картоф

1 морков

300 г царевица

1 авокадо

4 с.л. заквасена сметана

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Сваряваме пилешкото месо, нарязано на кубчета, след което го отцеждаме и прецеждаме бульона. Разтопяваме маслото и в него задушаваме за 2 минути нарязания на ситно лук и едро нарязания морков. Прибавяме нарязания на кубчета картоф и 500 мл бульон и още толкова топла вода. Варенето продължава, докато картофът не започне да омеква. Прибавяме царевицата, месото и черния пипер. Супата се доварява още 10 минути. Сервира се в дълбока чиния с лъжица заквасена сметана и кубчета авокадо. 

Още по темата
Още по темата
Тиквена супа с бекон
Лукът и чесънът се нарежете на кубчета. Загрейте олио и ги запържете, докато омекнат. Нарежете на ситно подправките и ги прибавете към бульона. Прибавете тиквата към...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц