Печено авокадо с яйце

Печено авокадо с яйце Лакомник

Изключително лесно и впечатляващо предястие

Печено авокадо с яйце
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 броя авокадо

8 яйца
сол

черен пипер

пресен лук


Начин на приготвянe

Измийте предварително авокадото с вода и го подсушете. След това го разрежете наполовина по дължината. Премахнете костилките и с помощта на чаена лъжичка издълбайте малко от месестата част, за да може да освободите място за яйцето. Внимателно чукнете по едно яйце във всяка половинка авокадо. Поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 180С до готовност на яйцето. Поднесете със ситно нарязан пресен лук.

Още по темата
Още по темата
Предястие с миди и бекон
Размразете ядките. Разтопете маслото и в него задушете ситно нарязания бекон за около 5 минути. Добавете мидите, счукания чесън и копъра. Задушете за още 5 минути....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц