Печена тиква с мед и орехи

Печена тиква с мед и орехи Лакомник

Бърз и икономичен плодов десерт

Печена тиква с мед и орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
20 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 средно голяма

5 с.л. захар

4 с.л. мед

150 орехи

 
Начин на приготвянe

Обелете и нарежете тиквата на парчета. Поръсете със захарта и оставете за една нощ в хладилник. Прехвърлете в тиган или малка тенджерка. Гответе на бавен котлон няколко минути, като разбърквате непрекъснато. После изсипете в тавичка, застлана с хартия. Сложете във фурната на 180 С за 10 минути. Сервирайте тиквата с мед, орехи и по желание сладолед или сметана.

Още по темата
Още по темата
Кекс с тиква и крема сирене
Тиквата се обелва и сварява,след което я пасираме. В купа счукваме яйцата, прибавяме захарта и разбиваме с миксер. След това прибавяме олиото. Пресяваме брашното с...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц