Печена сьомга с паста

Печена сьомга с паста Лакомник

Зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно и апетитно

Печена сьомга с паста
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 сьомга котлета/филета

1 пакет паста

1 ч.ч. бульон пилешки

 

2 с.л. лимонов сок

4-5 чушки (червени или зелени)

200 г пармезан

1 с.л. царевично нишесте

2 ч.л. чили сос

3-4 скилидки чесън

магданоз

 

 



Начин на приготвянe

Филетата сьомга се нареждат в тава за печене, заливат се със сока от лимон и се пекат на 200С, покрити с фолио, за около 15 минути. В блендер се смесват предварително изпечените чушки, пармезана, царевичното нишесте, чили соса и чесъна. Добавя се и пресния магданоз, нарязан на ситно, а накрая всичко се залива с пилешкия бульон. Пасира се до получаване на гладка смес. Готовата смес от пиперките се прехвърля в касерола и се оставя на силен огън да заври. Температурата се намаля и се оставя да покъкри за 5 – 6 минути. Пастата се сварява според указанията на опаковката. Соса от печената сьомга се смесва със соса от чушките, след което се разбърква чаена чаша и половина от него със сварената паста. Сьомгата се сервира в подходящи чинии и се гарнира с пастата и останалия сос.

Още по темата
Още по темата
Предястие със сьомга и сирене
Нарежете краставицата на тънки ленти с белачка. Нарежете сьомгата на резени и я поставете върху всяка краставица. Добавете парченце сирене до сьомгата и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц