Печена сьомга с грах и картофи

Печена сьомга с грах и картофи Лакомник

Брилянтно ястие с невероятен вкус и аромат

Печена сьомга с грах и картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г сьомга филе

1 глава кромид лук

4-5 скилидки чесън

4-5 картофа

мента

зехтин

150 г бекон

200 г грах от буркан

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 220С с вентилаор. Нарежете картофите и ги овкусете със сол, черен пипер и малко мента. Добавете зехтин и ги запечете. Преди да са готови извадете тавата и сложете рибата, ситно нарязаните лук, чесън и бекон. Добавете и грахта.  Върнете ястието във фурната и печете още 20-30 минути до готовност на рибата.

Още по темата
Още по темата
Сьомга с домати и пармезан
Загрейте фурната на 180С. Постелете скарата на фурната с алуминиево фолио, намазано с малко зехтин. Намажете сьомгата със зехтин. Поръсете ги с босилека. Отгоре...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц