Печена есетра

Печена есетра Лакомник

Диетична печена риба

Печена есетра
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг есетра

60 мл олио

1 лимон

1/2 ч.ч. бяло вино

1 ч.л. захар

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Изчистената риба се нарязва на порции и се поръсват със сол, черен пипер и лимонов сок. Олиото се сгорещява в тава, подреждат се парчетата риба и се пекат в силна фурна. След 5-6 минути се долива отстрани малко вода. Рибните парчета се обръщат и се заливат със соса от печенето. Щом се позачервят, върху всяко парче риба се слага по резен лимон и се изваждат от тавата. Към соса от печенето се прибавя виното, захарта, настъргана кора от лимона и малко лимонов сок. Сместа се кипва и се поднася отделно от рибата.

Още по темата
Още по темата
Печена скумрия с лимон
Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц