Перлите лекуват сърцето и стомаха

Перлите лекуват сърцето и стомаха Лакомник

Китайците дават бисери на децата

Перлите лекуват сърцето и стомаха
Автор:Лакомник

Перлите са онези нежни сферички, които мидите произвеждат само от една песъчинка. Морските или речни създания изпускат седеф и бавно обвиват частицата, докато накрая тя се превърне в чуден бисер. Освен за бижута обаче, перлите се използват и за лечение. Приемат се и вътрешно.

Истинските перли, които украсяват нашите накити са пропити с история, вярвания и дори им се приписват лечебни свойства. Казват, че те имат повече стойност сред представителите на източните народи, докато за Запада, те са само украшение.

Бисерите са познати на света от повече от 6 000 години. Още Авицена открил част от техните лечебни свойства. В началото китайските и японските философи били убедени, че перлите носят много силна енергия. Те обяснявали, че един път седмично трябва да се пие перлен прах, примесен с биволско мляко. Така се привличали късметът и щастието.

Интересен момент от историята на света е управлението на Клеопатра в Древен Египет. Въпреки че е известна с това, че поддържала кожата си с вани с мляко, тя имала още десетки начини да запази тялото си младо и красиво. Всеки ден тя карала слугите си да разтварят по една перла във вино. След това добавяла в чашата и малко мляко, и изпивала напитката. Години по-късно много от европейските придворни дами започнали да правят същото в отчаян опит да запазят младостта си. Те не се свеняли да потапят във вино скъпи обици, подарени им от техните съпрузи и любовници. Жертвали бижутата в името на красотата си.

Но има редица доказателства за техните невероятни свойства. Преди години бисерите се давали на болни от сърце, за да се подобри пулсът им. Трябвало всеки ден да смучат по една перла и проблемите им отшумявали.

В Китай например и до ден днешен се продава перлен прах от сладководни миди. Според източния народ това е чудесно средство за изчистване на токсините от кръвта и тялото или с други думи – черният дроб се освобождава от прекаления товар. Вълшебната пудра веднага ликвидира възпаленията по тялото ни.

Уникалният продукт съдържа точно 12 минерала и повече от 18 аминокиселини. 10 от тях се занимават с храненето на клетките, което води до естествено и бързо подмладяване. Сега, в началото на летния сезон се появява и нуждата от силни защитни кремове срещу слънце. Редовният прием на перлен прах обаче ще помогне на кожата на лицето ви да се справи с парещите лъчи, категорични са китайските доктори. Често се заглаждат и бръчките, защото се повишава еластичността на най-големия орган на човешкото тяло.

Съвременните изследвания потвърждават, че веществата на перлите успешно се свързват със свободните радикали и по-този начин отдалечават остаряването.

Китайците имат традиция от векове да дават на децата си бисерен прах. Той помага на подрастващия организъм да изгради по-здрави кости. Терапията има положителен ефект и върху умственото развитие на малчуганите.

Западните лекари пък казват, че ако пиете перлена вода достатъчно дълго, тя ще стабилизира нивата на хормоните, които лесно се объркват заради стреса. Течността се приготвя като в чаша вода се оставят няколко бисерчета за една нощ.

Перлите могат да ви спасят от алергии, стомашни болести, както и инфекции на дихателните пътища. Бързо и успешно прочистват бъбреците, но могат да се използват и при загуба на памет и дори нервни разтройства. Спират и кръвотечението от венците, подобряват състоянието на болните от  конюнктивит и катаракта.

Когато носите перлена огърлица върху кожата си, тя ще ви отърве от мигрената. Но внимавайте ако бисери загубят блясъка си и станат мътни. Това означава, че сте болни. Естествените мидени продукти реагират на промянат на химичния състав на тялото и съответно на кожата. От време на време ги поставяйте в студена вода, за да се освободят от натрупаните вещества от допира с човешкото тяло.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.